Bedrijven

Inspiratie voor bedrijven

Vind hier alle tips and tricks voor meer beweging 

Organiseer eens een wandelvergadering

Het werd intussen al vaker aangetoond: we zitten te veel! 

Het is dan ook heel interessant om tijdens de werkuren eens te proberen zoveel mogelijk recht te staan, of te bewegen. Zo kan je bijvoorbeeld in plaats van opnieuw allemaal te gaan zitten voor een vergadering, eens een wandelvergadering inplannen! Zo doorbreek je even het zitten en geniet je tegelijk van wat gezonde buitenlucht doorheen je werkdag. 


Je hersenen functioneren beter wanneer je beweegt, wat zorgt voor een grotere focus, een betere productiviteit en meer creativiteit. Bovendien gaan mensen écht luisteren en zijn ze minder vlug afgeleid, wat voor een sterkere verbinding zorgt tussen mensen. 100% een win-win dus!

 

Maar hoe ga je nu te werk tijdens zo’n wandelvergadering? 

Hieronder enkele tips! 

Weet wanneer wandelvergaderingen een optie zijn… Je doet ze namelijk beter niet als er intense besprekingen of onderhandelingen te gebeuren staan, als de agenda te lang is, of als er documenten nodig zijn om zaken aan te tonen. Ideaal zijn vergaderingen die vooral brainstormend zijn, of om ideeën af te toetsen met elkaar!

Plan een wandelvergadering niet op de meest productieve momenten van de dag!

Ideaal is de namiddag, wanneer de energieniveaus vaak wat naar beneden gaan, en even een luchtje scheppen deugd kan doen! 

Halverwege de namiddag is perfect als pauze, of je kan het ook doen als afsluiter van de dag.  

In het wilde weg gaan wandelen, kan de timing in de war brengen! Denk dus op voorhand heel even na over de afstand, kies paadjes uit die rustig te bewandelen zijnen zorg eventueel voor een doel zoals een mooi zicht, een parkje of gebouw in de buurt, zodat je de richting onthoudt en er ook een ‘doel’ is om naartoe te wandelen. 

Ideaal is een rustige route die de duur heeft van je vergadering. 

Als het regent, is het toch misschien eerder geen goed idee om zich buiten te verplaatsen.

Check dus zeker eerst vooraf even ‘Buienrader’ of dergelijke app, zodat jij en je collega’s niet doorweekt terug op kantoor aankomen.

 

Bij warm weer voorzie je dan weer het best flesjes water en/of een gezonde snack voor achteraf, om het energieniveau op peil te houden! 

Vrouwen dragen al eens graag hakjes, en zeker als ze weten dat ze de hele dag gewoon zullen ‘zitten’. 

Ook mannen dragen al eens een kantooroutfit dat niet echt geschikt is voor een wandeling. 

Laat dus de wandelvergadering niet als een verrassing komen, en geef minstens één dag op voorhand aan dat deze zal plaatsvinden. 

Zo kunnen zij zich tijdig voorzien van eventueel goede schoenen en comfortabele kledij. 

Beperk het aantal deelnemers. Het meest geschikte aantal voor een wandelvergadering is twee personen, max. drie.

Ben je met een grote groep? Splits je dan op in groepjes van drie en breng achteraf alle ideeën bij elkaar.

Al wandelend kan je geen grote verslagen typen, maar wel is het mogelijk om bv. de vergadering op te nemen, of je kan ook altijd een notitieboekje meenemen om de voornaamste actiepunten of ideeën te noteren.

Een andere optie is even kort na de wandeling – al dan niet samen – nog eens alle belangrijkste conclusies en eventuele actiepunten neer te schrijven. 

Foto's website (langwerpig) - Bente


Bewegen op de werkvloer

Wens je graag álle collega’s te stimuleren om wat meer te bewegen door simpele kleine dingen? Vraag dan gratis promotiemateriaal aan bij Sport Vlaanderen om zo sporten en bewegen op de werkvloer in de kijker te zetten.  

Zo hebben zij volgende zaken in de aanbieding: 

Stickers om op diverse locaties op te hangen. Het pakket bestaat uit 5 kleine en 5 grote stickers met ludieke boodschappen die jou en je collega’s aanzetten tot meer beweging op de werkvloer. 

Visuele voetstappen die je collega’s en bezoekers subtiel naar de trap leiden in plaats van naar de lift. 

Een opdrukaffiche met een witvlak waar je jouw sportieve acties mee in de kijker kan zetten. 

De trapmotivator is er als bewegingssensor die elke keer iemand de trap neemt, een luid applaus en andere leuke boodschappen de ruimte instuurt 

Hoe kan je beweging integreren op de werkvloer?
Hier enkele tips!

Dit zijn slechts enkele tips voor tijdens de werkuren. 

Aanvullend kan je hier 24 strategieën downloaden om jouw dag actiever te maken, 

zowel op het werk, tijdens het transport als thuis zelf en in je vrije tijd.

Ontwerp zonder titel (77)

Belastingsvoordeel

Als werkgever of HR-manager vraag je je misschien af of er geen fiscale regeling is voor het stimuleren van de werknemers om te bewegen op en naast de werkvloer?  

 

Helaas heeft men als bedrijf geen belastingsvoordeel bij het financieren van sportinitiatieven. Uiteraard heeft onderzoek wel reeds meermaals aangetoond: ondernemingen die investeren in de gezondheid van hun werknemers, hebben productievere werknemers waardoor dit op hun beurt energie én geld bespaart. Laat het je dus niet tegenhouden om alsnog te investeren in fitte werknemers! Samen bewegen maakt het werken bovendien ook veel leuker, en geeft een optimale sfeer op de werkvloer. 

 

Fietsvergoeding

Wat wél interessant kan zijn, is ervoor kiezen om een vergoeding uit te betalen aan werknemers die (een deel van) hun woon-werkverkeer met de fiets afleggen. Dit kan niet alleen de werknemers stimuleren om met de fiets naar het werk te komen en zo heel wat gezonde en financiële voordelen voor hen opleveren, maar zo heeft men bovendien als werkgever alsnog een fiscaal voordeel. De werkgever kan een deel van het bedrag van de fietsvergoeding per kilometer inbrengen als 100% aftrekbare bedrijfskost, waardoor de bedrijfswinst en de daarop toegepaste vennootschapsbelasting daalt. Ook zijn investeringen in infrastructuur in fietsaccessoires voor 120% aftrekbaar, en creëert men terwijl als bedrijf een héél maatschappelijk verantwoord en milieuvriendelijk imago! 

 

Voor meer info kan je surfen naar de website van Sport Vlaanderendie nog extra tips voorzien rond mogelijke acties en verdere begeleiding omtrent dit thema! 

Ontwerp zonder titel (26)

Benieuwd wat Fros voor jouw bedrijf kan betekenen?

pdf symbool fros

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles