Sportclubs

Ontdek ons aanbod

Beleef je sport bij ons

Een toegankelijke ‘Start 2 Frisbee’ lessenreeks, een regionale zaalvoetbalcompetitie of een fijne groepswandeling in de Ardennen. Je kan de sportactiviteit zo gek nog niet bedenken of het woord sportclub is gevallen. Wie wil sporten, kan vaak niet zonder, en sportclubs zijn de spil van de sportbeleving in ons land. Maar hoe leuk het ook is om een sportclub te managen of om er eentje op te starten, er komt ook heel wat bij kijken.

 

Wil je een sportclub opstarten of heb je er al eentje? Fros biedt een no-nonsense ondersteuning voor sportclubs en hun sporters: administratieve en juridische steun, een goede sportverzekering voor je leden, hulp bij subsidies en financiële oplossingen, opleidingen voor trainers, promotie voor je sport(club) én meer.

Ultimate Frisbee Club winnen de wedstrijd

Hoe kan Fros jouw sportclub vooruit helpen?

Samen met Fros kan je met een gerust hart aan het werk en je als sportclub volledig focussen op wat je het best doet: een plezierige sportbeleving en fijne sociale sfeer creëren voor jullie sporters!

Elderly man having a knee injury

Verzekering op maat van je sportclub

Bij sporten loopt soms wel eens iets mis, dus een goede verzekering is zeker geen overbodige luxe als sportclub. Integendeel! Met de hulp en ondersteuning van een multisportfederatie zoals Fros geniet je als sportclub van een sportverzekering op maat en organiseer je je favoriete sporten zonder zorgen.


De
Fros sportverzekering is erg toegankelijk en heeft volgende voordelen: 

Als lid van Fros geniet je van een omvangrijke sportverzekering voor alle leden, inclusief sportclubondersteuning voor het volledige jaar. Je kan je aansluiten per kalenderjaar (van 01/01 tot en met 31/12) of per seizoen (van 01/09 tot en met 31/08 van het jaar nadien).

Stel de sportverzekering samen die bij jou past. Werk je met vrijwilligers? Baat je een kantine uit? Ga je met je sportclub soms sporten in het buitenland? Jouw verzekeringspakket hangt af van jouw wensen. Laat ons gerust weten waar je precies naar op zoek bent, we helpen graag!

Je kan al je leden verzekeren. En ook wanneer je een opendeurdag of sportevenement organiseert, kan je via Fros met wat simpele formaliteiten alle aanwezigen gratis verzekeren.

Geniet zorgeloos van je favoriete sportactiviteiten, want wij nemen alle administratieve troebels op ons en loodsen je doorheen het verzekeringsproces! 

Meer weten over hoe Fros jou verzekeringsgewijs kan ondersteunen? Neem contact op voor een voorstel op maat. 

Opleidingen voor een goede
jeugd- en trainerswerking

Een sportclub zonder trainers is als een wielrenner zonder fiets. Meestal toch, want een goede trainer stimuleert, creëert een fijne sfeer, en zorgt ervoor dat jouw leden gezond en veilig kunnen sporten. Kwaliteit en plezier gaan hand in en hand en een trainer is allesbepalend voor die sportbeleving.


Wil je als club graag een trainer laten opleiden? We’re in full support!


Fros
helpt sportclubs om actief in te zetten op een goed clubbeheer en een degelijke jeugd- en trainerswerking:

De cursussen van de Vlaamse Trainersschool zijn dé referentie voor sporttakgerichte opleidingen en – naast de bachelors en masters LO – de enige erkende in Vlaanderen. Wil je hier goed voorbereid aan beginnen, dan helpt Fros je graag verder.

VTS Plus wil trainers in heel Vlaanderen, ongeacht hun niveau, de mogelijkheid geven om zich blijvend bij te scholen over sporttakoverschrijdende onderwerpen. VTS Plus biedt een waaier aan bijscholingen, op verschillende dagen en tijdstippen en verspreid over heel Vlaanderen.

Ook het bestuurlijk kader van de sportclub kan bij ons terecht! In samenwerking met de Vlaamse Sportfederatie bieden we jaarlijks interessante bijscholingen aan in een resem topics: hoe stel je een beleidsplan op, hoe werk je samen met vrijwilligers, hoe leid je wedstrijden, …

Extra kortingen en financiële tegemoetkoming voor sportclubs die inzetten op jeugd- en trainerwerking via ons Trainers- en Opleidingsfonds (TOFF) en Jeugdsportfonds (JSF).

Meer weten over hoe Fros jou kan ondersteunen bij opleidingen? 

Neem contact op voor een voorstel op maat. 

tennis coach talking to player in changing room
Customer service

Subsidies en financiële ondersteuning

Met een goede financiële ondersteuning kan je als sportclub nog meer betekenen voor je leden. Maar waar vind je de geschikte subsidies en financiële steun? Je kan terecht bij verschillende instanties op lokaal, gemeentelijk, Vlaams, nationaal en internationaal niveau. Fros helpt je graag wegwijs worden doorheen het subsidielandschap en biedt zelf ook enkele kansen tot financiële ondersteuning aan:

Het Fros Fonds ondersteunt clubs binnen drie verschillende thema’s:

 

  • Deel 1 – Trainers en opleidingen
  • Deel 2 – Jeugdsport
  • Deel 3 – Brede motorische ontwikkeling en multisport

Door clubs een financieel duwtje in de rug te geven, wil Fros clubs de kans geven om de kwaliteit, omvang en uitwerking van hun werking te verbeteren.

Volgen en slagen jouw trainers en lesgevers voor een VTS-cursus? Dan kan je 50% van het cursusgeld terugbetaald krijgen door Fros

Financiële ondersteuning aanvragen of een vraag over het huidige subsidielandschap? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Administratieve ondersteuning
voor je sportvereniging

Zit je met je handen in je haar en weet je soms niet waar eerst te kijken? Er zijn heel wat zaken waar je rekening mee moet houden als je een nieuwe sportclub opricht of een sportvereniging bestuurt. Moet je btw-plichtig zijn? Hoe zit het met vrijwilligers en de uitbetaling? Wat met al de rest?

Geen zorgen! Bij
Fros kan je steeds terecht voor administratieve ondersteuning en hulp waar nodig:

Advies over het juridisch kader en boekhoudkundig aspect van een vzw. Je kan bij ons terecht voor al jouw vragen omtrent vzw-wetgeving, btw-plichtigheid, boekhouding en meer.

Ook wanneer je vrijwilligers of trainers wil inschakelen, komt daar iets van administratie bij kijken. Fros biedt hulp, waardoor een goede vrijwilligerswerking en jeugd- en trainerwerking opzetten een fluitje van een cent wordt.  

Wij zorgen voor een foutloze afhandeling van de ongevallen die bij ons ingediend worden, waardoor je je helemaal geen zorgen hoeft te maken als er een akkefietje plaatsvindt tijdens het sporten.

Maak gebruik van de bijscholingen voor sportclubbestuurders die we i.s.m. de Vlaamse Sportfederatie aanbieden, en ontdek hoe alles van een leien dakje kan lopen.

Een uiterst gebruiksvriendelijk online clubportaal waar je je leden kan ingeven, rapporten kan trekken om bijvoorbeeld subsidies aan te vragen en heel wat van je andere ledenadministratie kan doen.

Wil je bepaalde sporten, zoals sportschieten, in België beoefenen? Dan heb je een licentie nodig. Ook daar helpt Fros je graag bij! We begeleiden je doorheen het volledige proces, staan je bij in al jouw vragen en gaan samen met jou aan de slag zodat de leden van jouw club probleemloos hun licentie kunnen bekomen.

Ook genieten van administratieve ondersteuning op maat van jouw club

Stuur een mailtje via ons contactformulier en laat ons weten met welke administratieve en/of bestuurlijke zorgen we je kunnen helpen.

Caucasian colleagues give each other high five
Bij onze opstart gaven de mensen van Fros advies over hoe we bepaalde zaken konden aanpakken.
De samenwerking is sindsdien steeds correct.
Bert Misplon
SPORTAROUND
Fros helpt bij de promotie van je sportclub

Sportpromotie

Wil je als sportclub je favoriete sport promoten en nieuwsgierigen uitnodigen om eens te proeven van jullie sportactiviteiten? Fros ondersteunt je met veel plezier, want hoe meer mensen sporten, hoe leuker het wordt. De organisatie ligt in jouw handen, maar we helpen je graag op volgende manieren:

Een toernooi of event organiseren? Onze draaiboeken geven je de leidraad die je nodig hebt!

Reclame via gerichte communicatiekanalen per sport, zoals bijvoorbeeld onze nieuwsbrief voor geïnteresseerden in martial arts en ons sportschuttermagazine.

Bijscholingen over topics als communicatie en social media, waardoor je zelf aan de slag kan met een vat aan informatie. Klaar voor de stormloop aan bezoekers op je activiteit?

Fros organiseert ook eigen evenementen en recreatieve competities voor verschillende sportdisciplines waar je als sportclub aan kan deelnemen en nieuwe mensen kan ontmoeten. 

Samen met Fros van je sportdag, sportkamp, competitie of event een succes maken? Contacteer ons en we bekijken met veel plezier hoe wij jou kunnen verder helpen! 

Competities en hulp bij organisatie van toernooien

Wil je met je sportclub deelnemen aan een wedstrijd of toernooi? Fros organiseert en ondersteunt tal van recreatieve competities en toernooien in verschillende sportdisciplines. Bekom je graag unieke events, wens je eigenzinnige spelregels die het spel nét iets uitdagender maken, sociale matches waar je als sportclub het beste van jezelf kan laten zien, …? We denken graag out of the box bij Fros.

Heb je zelf een creatief idee voor een competitie of toernooi dat je op poten wil zetten? Laat het ons weten en ontvang van ons de nodige downloads en alle hulp die je zoekt bij de organisatie van deze activiteiten.

Young woman playing badminton over gym background

Wil je graag samenwerken?

Het is een hele uitdaging om aan het hoofd te staan van een sportclub, maar je krijgt er oh zo veel voor terug! En met de steun van een goede federatie geraak je daar allemaal door! Sportclubs kunnen voor zo goed als elke sporttak terecht bij Fros.

vlag fros

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles