FAQ Bedrijven

Vind via Frossie een antwoord op al jouw vragen

Veel gestelde vragen

Een ongelukje tijdens het sporten is zo gebeurd, dus vanuit Fros willen we jouw bedrijf graag helpen en een oplossing bieden voor alle verzekeringsperikelen. Dat doen we samen met onze partner Ethias en hun flexibele en betrouwbare sportverzekering op maat van sporters. Geen zorgen meer tijdens het organiseren van of deelnemen aan sportactiviteiten, want met ons uitgebreide basispakket ben je als bedrijfssportclub op en top gedekt!

Lees hier verder voor meer info.

Bij nevenactiviteiten die de club organiseert, zijn de leden standaard verzekerd. De deelnemers/vrijwilligers die geen lid zijn kan men verzekeren via onze gratis 1-dagsverzekering.

Hiervoor dien je wel een aanvraagformulier op voorhand te bezorgen. Deze kan je aanvragen via leden@fros.be.

Indien het gaat om grote evenementen waarbij het aantal leden/niet-leden deelnemers niet in redelijke verhouding is (bv. een club met 10 leden organiseert een evenement voor 300 deelnemers), of als het risico van de activiteit groter is dan deze waarvoor de club verzekerd is (bv. de club is verzekerd onder categorie 3 maar organiseert een activiteit die onder categorie 4 of 5 valt in onze tarievenlijst), dan is de eventverzekering van toepassing. De prijs per deelnemer wordt hierbij berekend op basis van het risico, de aard van de activiteit en het aantal deelnemers. Voor grote evenementen kan je ons dus best altijd eerst even contacteren.

Hiervoor verwijzen wij graag door naar het Platform van de Vlaamse Sportfederatie (VSF). Zij hebben alle info en mogelijke trajecten/modelstatuten rond vzw vormgeving en verdere opvolging. Alle bij ons aangesloten clubs kunnen gratis gebruik maken van dit platform. Je moet er wel éénmalig een login voor aanmaken.

Hier kan je ook de brochure ‘Je sportclub, een vzw?’ downloaden.

Absoluut! Per regio en sport bestaan er reeds enkele georganiseerde bedrijvencompetities waar je steeds kan bij aansluiten. Indien er vraag zou zijn naar een nieuwe competitie, ongeacht de sport of de regio, dan helpt Fros jou met plezier deze op te starten!

Als club kan je steeds doorheen het jaar leden aansluiten. Het is wel belangrijk om weten dat een lidmaatschap altijd start en eindigt volgens het type aansluiting van je club. Is jouw club aangesloten volgens het seizoen, dan zullen alle lidmaatschappen starten op 1 september en eindigen op 31 augustus, ongeacht wanneer het lidmaatschap in het seizoen aangemaakt werd. Voor een kalenderclub geldt een lidmaatschap van 1 januari t.e.m. 31 december.

Nee, als club kan je niet standaard een ledenlijst importeren via het Fros Clubportaal. Wens je dit toch graag te doen? Neem dan contact op met leden@fros.be zodat je dit met één van onze medewerkers kan bekijken.

Benieuwd naar de details van de Fros Sportpolis? Die kan je terugvinden op dit handige overzicht. Daarnaast hebben we ook onze verzekeringshandleiding die meer uitleg geeft over de Fros sportpolis en bijkomende verzekeringsmogelijkheden. De polis in al haar details kan je opvragen via leden@fros.be.

Nee, dit is zeker niet verplicht. Jullie beslissen welke personen jullie aansluiten, en onder welke polis.

Dit is zeker niet nodig! Als lid heb je tal van voordelen zoals ledentarieven bij aanvraag van initiaties, lessenreeksen, of sportdagen, alsook bij deelname aan onze Fros events. Enkel voor deelname aan onze bedrijvencompetities en de Wereld of Europese Bedrijfssportspelen is een lidmaatschap verplicht.

Verder zal onze dienstverlening en ondersteuning uiteraard ook verder reiken voor onze leden dan niet-leden.

Deze kan je terugvinden op volgende pagina.

Voor sportpromotionele activiteiten kan een club, aangesloten bij Fros, gebruik maken van de gratis ééndagsverzekering.

Activiteiten worden als sportpromotioneel beschouwd wanneer aan alle onderstaande voorwaarden
werd voldaan:

  • De sport die beoefend wordt door de inrichtende club staat centraal (ter promotie)
  • De sport wordt op een actieve manier beoefend
  • De activiteit heeft geen permanent karakter en wordt dus occasioneel georganiseerd
  • De activiteit heeft als voornaamste doel interesse vanwege niet-leden op te wekken en beoogt
    een instroom van nieuwe leden
  • De activiteit is geen wedstrijd en mag geen deel uitmaken van een competitie
  • De activiteit is geen stage waaraan hoofdzakelijk leden deelnemen

Hiervoor dien je wel een aanvraagformulier op voorhand te bezorgen. Deze kan je aanvragen via leden@fros.be.

Indien het gaat om grote evenementen waarbij het aantal leden/niet-leden deelnemers niet in redelijke verhouding is (bv. een club met 10 leden organiseert een evenement voor 300 deelnemers), of als het risico van de activiteit groter is dan deze waarvoor de club verzekerd is (bv. de club is verzekerd onder categorie 3 maar organiseert een activiteit die onder categorie 4 of 5 valt in onze tarievenlijst), dan is de eventverzekering van toepassing. De prijs per deelnemer wordt hierbij berekend op basis van het risico, de aard van de activiteit en het aantal deelnemers. Voor grote evenementen kan je ons dus best altijd eerst even contacteren.

Bij Fros betaal je enkel lidgeld voor je aangesloten leden. Het tarief is afhankelijk van verschillende factoren: de sporttak(ken) die beoefend worden, de categorie waarin de sporttak zich bevindt, de verzekeringspolis die je kiest en het statuut van een lidmaatschap.

Worden er meerdere sporttakken beoefend? Dan betaal je enkel voor de hoogste categorie waarin een bepaald lid zich bevindt. Er kan dus zeker met verschillende tarieven gewerkt worden afhankelijk van jouw noden.

De tarievenlijst vind je terug op deze pagina.

De Fros sportverzekering is een aanvullende verzekering op de eigen ziekte-/hospitalisatieverzekering. Je spreekt dus best eerst laatstgenoemde aan. Zorg er wel steeds voor dat je het Fros ongevalsaangiftedocument zo snel mogelijk laat invullen door een arts en dat je alle documentatie goed bijhoudt. Alle info over de Fros verzekering en aangifteformulieren vind je hier terug.

Antwoord op jouw vraag niet gevonden?

Neem contact via ons formulier contact op met ons team en krijg een zo snel mogelijk een antwoord op jouw vraag.

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles