Sportclubs

Sportverzekering

Zorgeloos sporten op maat

Waarom kiezen voor de
sportverzekering van Fros?

Happy young female athlete being applauded by supporters as she reaches the finishing line of a running race. Young people encouraging race runners outdoors in the city.

Aanwezigen (niet-leden, familie, vrienden) op promotionele activiteiten zijn ook steeds verzekerd

Met de sportverzekering van fros ben je ook in het buitenland verzekerd

Je bent ook in het buitenland verzekerd

amy-sibert-5Do6T_r-Ujg-unsplash

Ook voor avontuurlijk sporten (bv. Klim- en bergsport) 

Beheer je een sportclub of wil je er graag eentje opstarten? Dan beschik je best over een goede sportverzekering bij een betrouwbare partner. 

Fros helpt je met plezier, zodat je jou gemakkelijk een weg kan banen door het verzekeringslandschap en samen met je leden zorgeloos sporten voorop kan plaatsen.

park

Wat is een sportverzekering en waarom heb je het nodig?

Samen sporten is plezant, maar soms loopt er eens iets mis. Gelukkig kan je met een goede sportverzekering het risico dekken wanneer je bijvoorbeeld een ruit aan diggelen slaat, je voet verzwikt of je bril kapot maakt tijdens het sporten. De ruit wordt opgeknapt, je voet wordt verzorgd en je bril wordt weer hersteld. Een hele opluchting, want nu kan je naar hartenlust weer verder sporten!

 

Sommige sportclubs voorzien geen verzekering voor hun leden, maar het is eigenlijk best dat je dit wel doet. Zeker wanneer je een goede verzekeringspartner hebt, zijn er alleen maar voordelen aan verbonden:

Welke soorten verzekeringen
bestaan er?

Sportverzekeringen bestaan er in alle geuren en kleuren, maar ze focussen zich over het algemeen op twee pijlers waar de meeste mensen in het dagdagelijkse leven voor verzekerd zijn:

Burgerlijke aansprakelijkheid (BA) voor wanneer je een fout maakt en daardoor schade aanricht aan anderen. De BA van een sportverzekering kan onderdeel zijn van een familiale verzekering, maar dat is niet altijd het geval. Daarvoor lees je best steeds je contract na.

Een lichamelijke ongevallenverzekering voor moest je gekwetst raken. Dit zit vaak verwerkt in je ziekteverzekering en komt tussen in eventuele medische kosten. Het zorgt er daarnaast ook voor dat je na je sportongeval een gewaarborgd loon ontvangt indien dat nodig zou zijn.

Belangrijk hierbij is dat de exacte dekking afhangt van verzekering tot verzekering. Het begrip ‘ongeval’ is bij iedere verzekeraar bijvoorbeeld anders, waardoor je bij sommige verzekeringen beter gedekt bent dan bij andere. Voor bepaalde sporten, zoals bijvoorbeeld paardrijden, voetbal en wielrennen, worden de waarborgen van je sportverzekering beperkt. En andere sporten, zoals bijvoorbeeld duiken, parachutespringen of gevechtsport, dekt je verzekering soms helemaal niet.

 

Omdat polissen zo zwaar kunnen verschillen van verzekeraar tot verzekeraar ga je als sportclub eigenlijk best op zoek naar een toegankelijke verzekering op maat van sporters. Voor bepaalde sporten bestaan er specifieke verzekeringen, maar je kan ook kiezen om in te tekenen op een algemene sportverzekering die alles dekt, waardoor je ontlast wordt van al je verzekeringszorgen. 

riding man, are training her young horse

Waar moet je op letten bij jouw keuze?

Een sportverzekering draagt bij aan een goed verloop van je clubactiviteiten, zelfs als er eens iets misloopt, dus het is erg belangrijk dat jouw verzekering volledig in lijn is met waar jij als sportclub naar op zoek bent. Hier vind je alvast enkele zaken waar je best op let:

Het basispakket dat meer sportplezier garandeert

Een ongelukje tijdens het sporten is zo gebeurd, maar vanuit Fros willen we jou graag helpen en een oplossing bieden voor al jouw verzekeringsperikelen. Dat doen we samen met onze partner Ethias en hun flexibele en betrouwbare sportverzekering op maat van sporters. Geen zorgen meer tijdens het sporten, want met dit uitgebreide basispakket ben je als club of individuele sporter op en top gedekt!

Wie is allemaal verzekerd?

Unrecognizable young runners at the city race
Sportverzekering

Wanneer ben je verzekerd?

Zowel individueel als in clubverband ben je verzekerd over de hele wereld.

Waarvoor ben je allemaal verzekerd?

Verzeker je als sportclub voor eventuele fouten in het beheer en de organisatie van sportactiviteiten. Maar daar stopt het niet bij! Ook je vrijwillige helpers (leden en niet-leden) en eenmalige bezoekers op sportactiviteiten en evenementen zoals barbecues, quizzen en mosselfeesten zijn automatisch mee gedekt. Hetzelfde geldt voor de persoonlijke aansprakelijkheid van je leden, mits tussenkomst van hun eigen familiale verzekering.

 

Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Uitgebreide dekking voor lichamelijke ongevallen die gebeuren tijdens sportactiviteiten in binnenland én buitenland, inclusief medische kosten, een kapitaal bij blijvende invaliditeit en overlijden en de waarborg ‘hart voor sport’ die hartfalen in het kader van sportactiviteit dekt.

 

Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Wil je graag weten wat er allemaal verzekerd is met de Fros sportverzekering maar, misschien nog belangrijker, ook wat niet of niet automatisch verzekerd is? Bekijk dan snel onze verzekeringshandleiding!


Zowel de Fros sportverzekering als alle optionele verzekeringen komen in deze handleiding uitgebreid aan bod!

Verzekerde
bedragen
Burgerlijke aansprakelijkheid: lichamelijke schade
€ 5.000.000
per schadegeval
Burgerlijke aansprakelijkheid: materiële schade
€ 625.000
per schadegeval
Overlijden
€ 8.500
Bestendige invaliditeit
€ 35.000
Behandelingskosten

150% Tarief RIZIV

tot 2 jaar na ongeval

Creatief met uitbreidingsmogelijkheden

Een sportverzekering die nét dat tikkeltje verder gaat? Het kan!

 

Naast ons basispakket, afgestemd op de normen van Sport Vlaanderen, kan je extraatjes toevoegen aan de verzekering voor je sportclub

Werk je met vrijwilligers, baat je een cafetaria uit of neem je deel aan buitenlandse activiteiten? Met onze bijkomende opties ben je éxtra verzekerd en worden je clubactiviteiten, competities, sportkampen en andere sportavonturen nog leuker.

 

Een greep uit het aanbod:

Burgerlijke aansprakelijkheid voor bestuurders:

Waarborg tegen geldelijke gevolgen van een eventuele fout in administratief en financieel beheer, zoals een verkeerde btw-aangifte of een te dure aankoop.

Schade aan ingebruikgenomen lokalen of gebouwen:

Berokken je schade aan een lokaal? Met de optie ‘ingebruikname van lokalen of gebouwen van derden’ hoef je je geen zorgen te maken!

Reisbijstand:

Trek je als club of sporter de wijde wereld in? Verzeker je dan extra voor ziekte of repatriëring naar België. Deze verzekering kan rechtstreeks bij Ethias afgesloten worden. Je kan per persoon kiezen of je je laat verzekeren per dag of op jaarbasis.

Brand of ontploffing:

Bij brand of ontploffing word je als uitbater objectief aansprakelijk gesteld, wat betekent dat een slachtoffer jou kan aanspreken zonder een fout te moeten bewijzen. Een verzekering tegen brand en ontploffing is dus noodzakelijk en wordt door de overheid zelfs verplicht. 

Wij werken al jaren samen met Fros, zij verzekeren onze leden en zorgen ervoor dat we in alle veiligheid onze passie kunnen beoefenen, namelijk het Braziliaans Jiu Jitsu.
Ook bij vragen of benodigdheden kunnen wij altijd bij hen terecht voor een tijdig en duidelijk antwoord.
Seppe-Siborgs
Seppe Siborgs
Jiu-Jitsu club - Bad Boys BJJ

Op zoek naar een verzekering op maat van je sportclub?

fros megafoon

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles