Multisport

Voor een leven lang bewegen

Een hart voor multisport!

Heb jij een aanbod speciaal voor kleuters en kinderen waarbij ze hun eerste stappen zetten in de wondere wereld van bewegen? Hecht jij veel belang aan een brede motorische ontwikkeling waar kinderen en jongeren een leven lang van kunnen profiteren? Dan weet je ongetwijfeld ook dat de veelzijdigheid van dit aanbod om een heel specifieke aanpak vraagt.

 

Het staat buiten kijf: de motorische ontwikkeling van een kind is ontzettend belangrijk! Kleuters en kinderen moeten veelzijdig kunnen bewegen: van kleutergym tot voetbalschool, van omnisport tot zwemlessen, van eenmalige activiteiten tot multisport lessenreeksen of sportkampen. Daar zijn wij bij Fros alvast rotsvast van overtuigd. Het is dan ook met die reden dat we samen met experts een specifiek multisportaanbod ontwikkeld hebben om aanbieders met een hart voor multisport nog beter te kunnen ondersteunen.

 
jessie-shaw-GvTlMncPi8M-unsplash

Hoe kan Fros jouw multisportaanbod ondersteunen?

Inzetten op een veelzijdig aanbod vraagt om een specifieke aanpak. Het is dan ook met die reden dat Fros specifieke ondersteuningsvormen ontwikkeld heeft voor organisatoren die inzetten op veelzijdige motoriek en multisport.

Visie multisport

Samen met een expertencomité ontwikkelden we een aanpak en visie op maat van multisporters.

Ondersteuning

Maak kennis met onze multi-ondersteuning voor multi-clubs: voordelig tarief, aangepast fonds en veel meer!

Inspiratie

Laat je inspireren door onze multisportgids, verhalen van andere clubs, inspiratiedagen en nog zoveel meer!

Netwerk

We brengen je graag in contact met andere multisportaanbieders, verspreid over heel Vlaanderen!

Multimove

  Foto: Little Ball Village

Multisport of ... Multisport?

De term ‘multisport’ kan op verschillende manier geïnterpreteerd worden:

Op deze webpagina focussen we vooral op de laatste interpretatie. Maar vergis je niet, ook de beoefening van verschillende sporten door één persoon of binnen één sportclub maakt deel uit van het Fros-DNA!

Waarom inzetten op veelzijdige motoriek?

Motoriek is meer dan bewegen alleen, er zijn heel wat (in)directe voordelen gekoppeld aan een brede motorische ontwikkeling! 

We zetten alvast enkele voordelen op een rijtje voor jou: 

Multi-ondersteuning

Wanneer je een multisportwerking hebt of graag een multisportwerking wil uitbouwen, besef je maar al te goed dat hier veel bij komt kijken: divers materiaal, aangepaste opleidingen, andere lidmaatschappen, …

 

 

Speciaal voor dit multisportaanbod heeft Fros daarom een multi-ondersteuning uitgewerkt die tegemoet moet komen aan de specifieke noden van multisportclubs.

Omdat Fros een hart heeft voor multisport en omdat we organisaties die inzetten op motorische ontwikkeling voor kinderen graag extra willen ondersteunen, hebben we een aangepast multisporttarief van 5 euro per lid voor breed motorische programma’s (bv. Multimove, Beweegschool, Multi SkillZ, …) voor alle multisporters (en hun begeleiders/trainers) tot en met 12 jaar.

Neem gerust contact op met onze Fros Multisportcoach om meer over dit tarief te weten te komen!

Het Fros Fonds is er voor alle clubs die inzetten op trainers en opleidingen, clubs met een jeugdwerking en clubs met een multisportwerking.

 

Of je nu een breed motorisch aanbod hebt, of je biedt 3 verschillende sporttakken aan voor kinderen en jongeren: het Fros Fonds is er om jouw werking een extra financieel duwtje in de rug te geven.

Jaarlijks organiseert Fros verschillende opleidingen en bijscholingen voor multisportclubs. Benieuwd naar welke opleidingen er bestaan? Of weet je graag welke opleidingen er binnenkort georganiseerd worden? Wij zetten je op weg!

Heb je al kennis gemaakt met onze collega Joppe Beeckmans? Joppe staat al onze multisportclubs met raad en daad bij, komt graag langs voor een clubbezoek, luistert naar de noden van clubs, brengt clubs samen, …

 

Hoog tijd om kennis te maken met deze Fros-collega als je het ons vraagt!

Heeft jouw club een onderbouwde multisportwerking? Dan kan jouw werking misschien wel de multisporterkenning en/of multimove-erkenning van Sport Vlaanderen ontvangen!

 

Ook voor clubs die de erkenning nog niet kunnen krijgen, staat onze multisportcoach klaar met tips & tricks om samen aan de slag te gaan.

Meer weten over hoe Fros jouw multisportwerking kan ondersteunen? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen!

FROS_NetwerkeventMultisport2022-0158
Maak kennis met het Fros multisportnetwerk

Multi-inspiratie

Bestaat er een oefeningengids om brede motorische ontwikkeling op een leuke manier in mijn lessen te steken? Kan ik ouders inschakelen om aan extra materiaal te bekomen? … Allemaal terechte vragen die bij multisportclubs leven! 

 

Met onze multi-inspiratie pagina rijken we tal van tips & tricks aan die jouw sportclub hierin kan ondersteunen.

In onze oefengids multisport vind je meer dan 200 pagina’s aan oefeningen, opgebouwd rond de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden van Multimove.

 

Deze gids kan je helemaal gratis downloaden en gebruiken! Als dat niet cool is?

Wil je graag met multisport aan de slag gaan binnen je club maar weet je niet goed waar te beginnen? Hoe betrek je bijvoorbeeld kinderen in het multisportverhaal? En moet je dan als club veel materiaal extra aankopen?

Fros deelt eenvoudige tips van andere clubs die jou op weg zetten!

Ervaar je graag multisport in de praktijk? Of wil je graag kennismaken met andere clubs die gebeten zijn door het onderwerp? Dan zijn de Multisport Inspiratiedagen iets voor jou!

 

Hou onze kalender goed in de gate om te weten wanneer er een volgend inspiratiemoment op de kalender staat.

Neem zeker eens de tijd om door onze videotheek en blogs te bladeren! Je vindt er tal van verhalen van andere sportclubs, beleidsmakers, onderzoekers, … Die hun visie op multisport delen en die handvaten aanreiken voor jouw sportclub.

Wist je dat je ouders kan inschakelen op materiaal te verzamelen voor je werking? Via onze website kan je eenvoudig een voorbeeldbrief downloaden die je kan meegeven aan ouders om zo een extra leuke invulling te kunnen geven aan je multisportlessen!

Mis je inspiratie? Of deel je graag jouw ervaring met andere clubs? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen!

Multisportclubs bij Fros

Ben je benieuwd naar de andere multisportclubs die bij Fros aangesloten zijn? 

We brengen je graag met hen in contact!

Sluit je aan bij ons netwerk!

Het is ons niet ontgaan: sportorganisatoren zijn sociale beestjes! Elkaar ontmoeten, ideeën en visies uitwisselen, elkaar doen groeien, … Het is eigen aan onze sector en Fros ziet het maar al te graag gebeuren.

 

Omdat het multisport-netwerk nog wat extra support te geven, leggen we graag connecties tussen verschillende spelers in het werkveld.

Sportclubs, het kloppend hart van sport in Vlaanderen! Daarom laten we je graag kennis maken met de andere multisportclubs bij Fros.

 

Ben je gewoon benieuwd naar hun werking? Of ga je graag een stapje verder en wil je kennis en ervaring uitwisselen? Laat het ons zeker weten! We brengen onze clubs met alle plezier in contact met elkaar!

Samenwerken zit in het DNA van Fros. Voor onze visie en aanpak rond multisport staan we er dan ook niet alleen voor: we kunnen rekenen op de expertise van stuk voor stuk specialisten in het vak! 

 

Ons expertencomité helpt ons om op de hoogte te blijven van alles wat er leeft in de multisportwereld. Daarnaast delen ze ook graag hun kennis en ervaring met onze clubs én staan ze er altijd voor open om zich te buigen over de vragen waar clubs mee zitten.

Ervaar je graag multisport in de praktijk? Of wil je graag kennismaken met andere clubs die gebeten zijn door het onderwerp? Dan zijn de Multisport Inspiratiedagen iets voor jou!

 

Hou onze kalender goed in de gate om te weten wanneer er een volgend inspiratiemoment op de kalender staat.

Kan je wel wat hulp gebruiken om in contact te komen met andere organisaties? Of ben je benieuwd naar een volgend ontmoetingsmoment? Laat het ons dan zeker weten!

FROS_NetwerkeventMultisport2022-0148

Benieuwd naar wat Fros
voor jou kan betekenen?

pdf symbool fros

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles