Sporten

Skateboarden

Met Fros loopt alles op wieltjes

Skateboarden

Skateboarden is één van de lifetime sporten bij uitstek. Daarom ook dat alle Fros leden, van eender welke club of sport, 24/7 verzekerd zijn wanneer ze individueel skaten buiten clubverband.

 

Naast de individuele beoefening van de sport kan je gelukkig ook terecht bij onze clubs. Een team van gediplomeerde trainers staat klaar om je te leren skaten of om je techniek verder te verbeteren. Bovendien staat er op skateboarden geen leeftijd: kinderen, jongeren en volwassenen zijn welkom!  

sba2

Skateboardstijlen

Het (hedendaagse) skateboarden zou je kunnen opdelen in 2 stijlen: street en park. De skatestijl die je in skateparken ziet, is meestal een combinatie van deze twee. Bovendien zijn street en park ook Olympische disciplines. Cool, toch?

Naast street en park heb je nog heel wat aanverwanten en niches zoals het longboarden, mountainboarden… Ze zijn allemaal welkom bij Fros

Opleidingen

Heb je een passie voor skaten en ben je goed in de omgang met kinderen? Ben je gedreven om ook eens aan de andere kant van het skateboard te staan en de skateboard community te versterken als skateboard lesgever? 

 

Dan ben je bij Fros aan het juiste adres. In samenwerking met de Skateboard Academy, Vlaamse Trainersschool en Sport Vlaanderen worden er erkende initiator skateboard opleidingen georganiseerdSkateboard Academy zorgt binnen de opleidingsstructuur voor de kwalitatieve invulling en expertise. 

Vind een club

Ben je op zoek naar een Fros club bij jouw in de buurt? We helpen je graag op weg!

Maak kennis met FunBox

Een ‘funbox’ is een populair en standaard skatetoestel in heel wat skateparken. Het bestaat uit een vlak middengedeelte (box) met langs de zijkant verschillende skatemodules ertegenaan. 


Sinds 2021 is ‘FunBox’ ook een project van Fros met de steun van Sport Vlaanderen. Het project gaat met een mobiele funbox actief jongeren opzoeken in hun leefwereld. Er wordt aansluiting gezocht op kalenderactiviteiten van buurtsport, scholen en sociale verenigingen en ingezet op een sterk lokaal partnerschap om toegang te verkrijgen tot de beoogde doelgroep.  


Ervaring toont dat het initiëren van buurtsporten in de leefwereld (school, vereniging, buurt) van de jongeren de kansen verhoogt op sociale inclusie en de drempel aanzienlijk kan verlagen naar de sportvereniging.  


Foto's website (standaard) - deel 2 (30)

Wist je dat...

Je leden niet enkel verzekerd zijn tijdens georganiseerde skatelessen? Als lid van Fros ben je ook automatisch 24/7 verzekerd wanneer je buiten clubverband, in je eentje of met vrienden gaat skaten! 

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles