FAQ Individuen

Vind via Frossie een antwoord op al jouw vragen

Vaak gestelde vragen

Sport je samen met vrienden, familie, kennissen… en wordt jullie groep alsmaar groter? Misschien heb je er dan wel al eens aan gedacht om jullie sportieve bende om te dopen naar een officiële club? 

Laat het idee jullie zeker niet afschrikken, want Fros helpt je heel graag op weg!

Sport je graag in clubverband en ben je nog op zoek naar een club om je bij aan te sluiten? Dan helpt Fros je graag op weg! 

Met meer dan 1.200 verschillende sportclubs in meer dan 50 verschillende sporttakken (van joggen tot basketbal, van wielrennen tot duiken, …), vind je ongetwijfeld een club die bij jou past. 

Ja zeker! Bij sporten loopt soms wel eens iets mis, dus een goede verzekering is zeker geen overbodige luxe. Met de Fros 24/7 verzekering voor lifetime sporten (wandelen, lopen, fietsen, zwemmen, skaten, …) geniet je van een sportverzekering op maat en beoefen je je favoriete sport zonder zorgen.
Meer weten over hoe Fros jou, je gezin of team verzekeringsgewijs kan ondersteunen? Neem dan contact op voor een voorstel op maat. 

Als club kan je steeds doorheen het jaar leden aansluiten. Het is wel belangrijk om weten dat een lidmaatschap altijd start en eindigt volgens het type aansluiting van je club. Is jouw club aangesloten volgens het seizoen, dan zullen alle lidmaatschappen starten op 1 september en eindigen op 31 augustus, ongeacht wanneer het lidmaatschap in het seizoen aangemaakt werd. Voor een kalenderclub geldt een lidmaatschap van 1 januari t.e.m. 31 december.

Als individu kan je inschrijven voor de 24/24 verzekering voor de life-time sporten joggen, wandelen, recreatief fietsen, zwemmen, yoga, fitness in een fitnesscentrum, rolschaatsen en skaten.

Dit kan via het formulier op deze pagina en kost 30 EUR per persoon voor een heel jaar.

Voor de andere sporttakken uit onze sporttakkenlijst kunnen we enkel verzekering aanbieden in clubverband.

Daarvoor dien je dus als vereniging/organisatie aan te sluiten.

Je kan ook aansluiten via een club die reeds lid is van Fros. Vind via deze pagina jouw sportclub.

Dat is absoluut niet nodig. Iedereen is altijd welkom! Het enige verschil is dat er voor onze Fros-leden vaak een kortingstarief wordt aangeboden.

Bij Fros betaal je enkel lidgeld voor je aangesloten leden. Het tarief is afhankelijk van verschillende factoren: de sporttak(ken) die beoefend worden, de categorie waarin de sporttak zich bevindt, de verzekeringspolis die je kiest en het statuut van een lidmaatschap.

Worden er meerdere sporttakken beoefend? Dan betaal je enkel voor de hoogste categorie waarin een bepaald lid zich bevindt. Er kan dus zeker met verschillende tarieven gewerkt worden afhankelijk van jouw noden.

De tarievenlijst vind je terug op deze pagina.

De Fros sportverzekering is een aanvullende verzekering op de eigen ziekte-/hospitalisatieverzekering. Je spreekt dus best eerst laatstgenoemde aan. Zorg er wel steeds voor dat je het Fros ongevalsaangiftedocument zo snel mogelijk laat invullen door een arts en dat je alle documentatie goed bijhoudt. Alle info over de Fros verzekering en aangifteformulieren vind je hier terug.

Antwoord op jouw vraag niet gevonden?

Neem contact via ons formulier contact op met ons team en krijg een zo snel mogelijk een antwoord op jouw vraag.

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles