Sporten

Natuursporten

Fros stimuleert sporten in gezonde buitenlucht

Vriend van de natuur?

De Natuurvrienden en Natuurvrienden Bergstijgers zijn een dynamische groep berg- en natuurliefhebbers die sinds 2017 deel uitmaken van Fros. Ze genieten van sporten in de natuur in al haar facetten op een veilige, ecologisch verantwoorde en duurzame manier.  

 

Dit doen ze door activiteiten en cursussen te organiseren, vormingen te geven, informatie te verstrekken en technische ondersteuning te bieden waar nodig. Respect voor de mens en natuur staan altijd centraal.  

 

Natuursporten4

Respect voor mens en natuur

Lokale
clubwerking

De volledige Natuurvriendenvereniging telt 30 clubs. De Bergstijgers zijn hier een onderdeel van en hebben een heel actieve nationale werking, bestaande uit 6 clubs verspreid over Vlaanderen.

Nationale jeugdwerking

CLIMB is er voor alle jongeren tot en met 21 jaar die graag willen samen klimmen op de clubweekends met leeftijdsgenoten, onder toezicht van een volwassene.

 

Activiteiten
en cursussen

Van ééndaagse wandelingen, tot weekendjes en winterbivaks. Van een cursus kaart en kompas tot leren wandelen met sneeuwraketten tijdens een wintertrekking! 

De Bergstijgers organiseren het.

Natuursporten3

Verzekering op maat

Op een veilige manier en met een gerust hart klimmen of de bergen intrekken, vereist ook een passende sportverzekering. De Natuurvrienden Bergstijgers beschikken over een verzekering die aan deze eisen voldoet.

 

Afhankelijk van je eigen interesses heb je volgende keuzes: 

Recreatief wandelen, fietsen en joggen.

Dit is alles wat de basisverzekering omvat EN:

 

Mountainbike, wielrennen, bergwandelen*, trailrunning, kano/kayak, oriëntatie en langlaufen.

 

Bergwandelen*: Wandelen op bergpaden, wandelen zonder behulp van eigen klimmateriaal, tot en met niveau T2 volgens Zwitserse codering: niet op gletsjers, geen klettersteig, geen alpinisme, geen tourski, geen sneeuwrakettentochten.

Dit is alles wat de outdoorverzekering omvat EN:

Klimmen (muur/sport/berg), tourskiën, bergwandelen**, speleo, canyoning, sneeuwschoenwandelen, slackline/highline, klettersteig, pisteski en snowboarden.

Bergwandelen**: T3 tot T6 volgens de Zwitserse codering.

Aangezien bergsport zich hoofdzakelijk in het buitenland afspeelt, is er ook een aanvullende reisbijstandsverzekering in de vorm van Ethias Assistance.

Deze verzekering is een stuk ruimer dan de sportongevallenverzekering en is sterk aanbevolen, zéker als je buiten de Europese Unie gaat. 

Bij interesse kan je hier het aanvraagformulier terugvinden.

Welke verzekering is jou op het lijf geschreven?

Ontdek alle tarieven in onze infobrochure en wees “zeker van je verzekering”!

Met Natuurvrienden Bergstijgers kunnen we alleen maar tevreden zijn met de positieve samenwerking en de persoonlijke aanpak. Zo zorgt Fros er o.a. voor dat er een deskundige van Ethias naar onze bijscholing voor lesgevers komt zodat we steeds up to date zijn. Bij het afhandelen van eventuele dossiers kan je ook altijd terecht bij de collega’s van Fros.
Lars Meulenbergs
Natuurvrienden Bergstijgers

Klimsport met een beperking

De klimsport beleven op jouw tempo, ook al heb je een beperking?

In de twee unieke G-klimclubs krijgt iedereen de kans om te genieten en zichzelf te ontwikkelen aan de klimmuur.

 

Onder deskundige begeleiding kan je zowel in de Kempen (Herselt) als in Gent terecht..

Klaar om te starten?

Op zoek naar een club bij jouw in de buurt? Bekijk dan snel ons aanbod!

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles