Sporten

Roundnet

Waar adrenaline en opwinding hand in hand gaan!

Maak kennis met Roundnet!

Welkom in de wereld van Roundnet, waar adrenaline en opwinding hand in hand gaan! Roundnet, ook wel bekend als “Spikeball”, is geen gewone sport – het is een ware sensatie! Stel je voor: een klein trampoline-achtig net, een bal die op topsnelheid wordt geslagen, en pure actie die je hart doet racen. Dit is Roundnet – een explosieve mix van volleybal, finesse en pure fun!

 

Ga je voor optimale gemoedsrust? Dan stellen we je graag gerust want ook bij Fros krijgt roundnet de beste omkadering om zorgeloos te kunnen genieten van deze waanzinnige sport. Bovendien kan je via Fros ook deelnemen aan de Fairplay Spikeball Cup. Lees dus snel verder!

Roundnet of spikeball
Roundnet spelen

Wat maakt roundnet zo bijzonder?

Waarom zou iemand Roundnet moeten spelen? Roundnet biedt een explosieve mix van opwinding, fysieke activiteit, sociale verbinding en toegankelijkheid. Het spel bruist van adrenaline, van krachtige services tot intense rallies, terwijl het spelers uitdaagt met snelle bewegingen en behendigheid.

 

Bovendien bevordert Roundnet sociale verbinding, waar teamwork en communicatie essentieel zijn. Het is een gemeenschap waar vriendschappen worden gesmeed en herinneringen worden gemaakt. En het beste van alles? Roundnet is toegankelijk voor bijna iedereen, met minimale uitrusting en vaardigheden die nodig zijn om mee te doen. Of je nu een beginner bent op zoek naar avontuur of een ervaren speler die nieuwe uitdagingen zoekt, Roundnet heeft voor elk wat wils. 

 

Dus waarom zou je Roundnet spelen?

Wacht niet langer en sluit je aan bij de roundnet community!

Hoe speel je roundnet?

Roundnet is niet zomaar een spel – het is een lifestyle, een passie, een sensatie die je moet ervaren om te geloven! Dus waar wacht je nog op?

Fairplay Spikeball Cup

De warme lente- en zomeravonden sportief doorbrengen met je vrienden? Dat kan tijdens de Fairplay Spikeball Cup! De competitie gaat door van mei tot september en dat enkel op momenten wanneer het jou uitkomt. Als dat niet geweldig is?!

 

Het mooie aan roundnet? Je kunt het op ieder openbaar grasterrein spelen! Je betaalt hierdoor alleen een klein bedrag voor competitiedeelname en verzekering.

 

Teams bestaan uit 3 tot 5 personen, elke wedstrijd bestaat uit 5 opeenvolgende games waarvoor je willekeurige duo’s opstelt.

Fairplay Sports Spikeball competities

Roundnet basics!

Wat heb ik nodig?

Om Roundnet te kunnen spelen, heb je een paar basisbenodigdheden nodig:

Dit omvat meestal een rond net met spanbanden en haringen om het net op zijn plaats te houden. Sommige sets kunnen ook een draagtas bevatten voor gemakkelijk transport. 

 

Betaalbare sets kan je bij Decathlon vinden.

 

Een speciale Roundnet-bal wordt gebruikt, die meestal vergelijkbaar is met een volleybal maar kleiner en lichter is. Deze ballen zijn ontworpen om goed te stuiteren op het net en zijn meestal duurzaam genoeg om herhaaldelijk te worden geslagen.

Roundnet kan op verschillende ondergronden worden gespeeld, zoals gras, zand, of zelfs binnen op een harde vloer. Zorg ervoor dat het oppervlak vlak en vrij is van obstakels.

Last but not least heb je natuurlijk spelers nodig! Roundnet kan worden gespeeld met teams van twee tegen twee of zelfs in grotere groepen voor meer variatie.

Met deze basisuitrusting en een beetje ruimte kun je meteen aan de slag met het spelen van Roundnet en genieten van de opwinding en actie die deze sport te bieden heeft!

Roundnet in competitie

Samen aan de slag?

Wil je zelf een Roundnet club opstarten, een niet-te-vergeten evenement organiseren of heb je een andere prangende vraag? 

We kunnen niet wachten om jou bij te staan waar nodig! 

Laat het ons weten en ontdek wat Fros voor jou kan betekenen. 

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles