Bedrijven

Verzekering voor werknemers

Lees hier hoe je het best je werknemers verzekert 

Waarom kiezen voor een
sportverzekering bij Fros?

Ontwerp zonder titel (85)

Kies een sportverzekering volledig op maat van de mensen en activiteiten binnen je bedrijfssportclub

WSBL2

Alle aanwezigen (ook niet-leden, familie) op sport- én niet-sportactiviteiten zijn verzekerd

Ontwerp zonder titel (84)

Ook het beoefenen van meer avontuurlijke sporten of sporten in het buitenland kan worden gedekt

Beheer je een bedrijfssportclub of wil je er graag eentje opstarten? Dan beschik je best over een goede sportverzekering bij een betrouwbare partner. 

Fros helpt je met plezier, zodat je jou gemakkelijk een weg kan banen door het verzekeringslandschap en samen met de collega’s zorgeloos sporten voorop kan plaatsen.

Ontwerp zonder titel (23)

Wat is een sportverzekering en waarom heb je het nodig?

Samen sporten als collega’s is plezant, maar soms loopt er eens iets mis. Gelukkig kan je met een goede sportverzekering het risico dekken wanneer je bijvoorbeeld een ruit aan diggelen slaat, je voet verzwikt of je bril kapot maakt tijdens het sporten. De ruit wordt opgeknapt, je voet wordt verzorgd en je bril wordt weer vermaakt. Een hele opluchting, want nu kan je naar hartenlust weer verder sporten!

 

Sommige bedrijven hebben reeds een eigen verzekering voor hun werknemers die hen voldoende dekken tijdens het sporten, maar indien dit niet het geval is, raden wij ten zeerste aan dit toch extra af te sluiten! Zeker wanneer je een goede verzekeringspartner hebt, zijn er alleen maar voordelen aan verbonden:

Waar moet je op letten bij jouw keuze?

Een sportverzekering is een gegeven dat bijdraagt aan een goed verloop van je bedrijfsactiviteiten, zelfs als er eens iets misloopt, dus het is erg belangrijk dat jouw verzekering volledig in lijn is met waar jij als bedrijfssportclub naar op zoek bent. Hier vind je alvast enkele zaken waar je best op let:

Het basispakket dat meer sportplezier garandeert

Een ongelukje tijdens het sporten is zo gebeurd, dus vanuit Fros willen we jouw bedrijf graag helpen en een oplossing bieden voor alle verzekeringsperikelen. Dat doen we samen met onze partner Ethias en hun flexibele en betrouwbare sportverzekering op maat van sporters. Geen zorgen meer tijdens het organiseren van of deelnemen aan sportactiviteiten, want met dit uitgebreide basispakket ben je als bedrijfssportclub op en top gedekt!

 

De Fros sportverzekering start vanaf 7,50 EUR per persoon voor niet-sportende leden (bv. de personen binnen het bedrijf die de sportactiviteiten organiseren maar zelf niet actief deelnemen). Tarieven zijn afhankelijk van de sport(en) die je beoefent binnen de organisatie. 

Wie is allemaal verzekerd?

Unrecognizable young runners at the city race
Sportverzekering

Wanneer ben je verzekerd?

En dat is nog niet alles! Alle Fros-leden zijn automatisch ook verzekerd tijdens de individuele beoefening van wandelsport, joggen, fitness in een fitnesscentrum, turnen, zwemmen, rolschaatsen, recreatief fietsen (fietsen buiten clubverband met fietsen die louter trapondersteunend werken) en skaten, dit 24/7. 

Waarvoor ben je allemaal verzekerd?

Verzeker je als bedrijfssportclub voor eventuele fouten in het beheer en de organisatie van sportactiviteiten. Maar daar stopt het niet bij! Ook je vrijwillige helpers (leden en niet-leden) en eenmalige bezoekers op sportactiviteiten en evenementen zoals familiedagen, barbecues en quizzen zijn automatisch mee gedekt. Hetzelfde geldt voor de persoonlijke aansprakelijkheid van je leden, mits tussenkomst van hun eigen familiale verzekering.

 

Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Uitgebreide dekking voor lichamelijke ongevallen die gebeuren tijdens sportactiviteiten in binnenland én buitenland, inclusief medische kosten, een kapitaal bij blijvende invaliditeit en overlijden en de waarborg ‘hart voor sport’ die hartfalen in het kader van sportactiviteit dekt.

 

Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Verzekerde
bedragen
Burgerlijke aansprakelijkheid: lichamelijke schade
€ 5.000.000
per schadegeval
Burgerlijke aansprakelijkheid: materiële schade
€ 625.000
per schadegeval
Overlijden
€ 8.500
Bestendige invaliditeit
€ 35.000
Behandelingskosten

100-150% Tarief RIZIV*

tot 2 jaar na ongeval

* Afhankelijk van type polis: 100% voor basic (exclusief voor bedrijven) en 150% voor premium.

Tarieven op maat van bedrijven

Ieder bedrijf is anders en heeft haar eigen noden en behoeften.

Naast onze standaardtarieven hebben we ook aangepaste tarieven op maat van bedrijven. 

De tarieven zijn afhankelijk van de noden van jouw organisatie en werknemers, het sportaanbod, enz. 

Vraag ons gerust naar meer info!

Wat te doen bij een sportongeval? Simpel!

Dankzij onze ongevallenverzekering hoef je je als bedrijf of vereniging geen zorgen te maken wanneer je jouw enkel verstuikt of als iemands bril kapot gaat bij een lichamelijk ongeval tijdens het sporten. Na een eenvoudig aangifte worden medische kosten en schade aan bril terugbetaald.

 

Aangifte doen na verwonding tijdens het sporten? Volg volgend simpel stappenplan:

 

  1.  Vul het aangifteformulier in en beantwoord enkele vragen m.b.t. het ongeval. Bekijk goed welke polis je hebt. Sportclubs hebben steeds de Fros polis P of P+, bedrijven kunnen ook B of B+ hebben.
  2.  Ga binnen de 48 uur langs bij een arts en laat het geneeskundig getuigschrift invullen.
  3.  Bezorg de ingevulde ongevalsaangifte binnen de 14 dagen aan Fros (leden@fros.be).
  4.  Is alles in orde? Dan sturen we het dossier door naar verzekeringspartner Ethias.
  5.  Je ontvangt een mailtje ter bevestiging van Ethias met een persoonlijk dossiernummer en extra informatie m.b.t. de volgende stappen en afhandeling van jouw dossier.
  6. Is jouw dossier volledig? Dan ontvang je zo snel mogelijk jouw vergoeding.
Foto's website (langwerpig) - Bente

Benieuwd wat Fros voor jouw bedrijf kan betekenen?

pdf symbool fros

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles