Sporten

Sportschieten

Ontdek onze uitgebreide werking voor sportschutters

Sportschieten in Vlaanderen

Wil je je in Vlaanderen aan sportschieten wagen? You’re in for a treat! De mogelijkheden zijn zo divers dat je zeker je gading vindt. De enige vereiste? Als je je aansluit bij een schietclub en in het bezit bent van een sportschutterslicentie, dan ligt de sportschutterswereld voor je open.

 

Sportschieten is een sport met een individueel karakter, maar samen met een schietclub kan je je vaardigheden gemakkelijk verder ontwikkelen. Met een goede handvastheid, precisie en concentratie heb je alvast een streepje voor. Maar laat dat je zeker niet tegenhouden om sportschutter te worden. Het is een unieke sportervaring die plezier garandeert! 

Man practicing for competition sport shooting with free rifle

Sportschieten, plezier gegarandeerd

Sportschieten staat garant voor plezier! Het breed aanbod aan disciplines, elk met hun boeiende uitdagingen, spannende wedstrijdregels en amusante finesses, gaat nooit vervelen. En wie in de wondere wereld van sportschieten stapt, varieert naar hartelust:

Luchtdruk

De basis van de schietsport. Iedere topschutter begon ooit met een luchtdrukwapen. De ideale stap om op jeugdige leeftijd kennis te maken met de schietsport. Fros zet dan ook volop in op de jeugdwerking.

Doelschieten

Concentratie, perfecte harmonie tussen schutter en wapen. Richt je wapen op een correcte manier op het doelen haal de trekker over zonder de lijning te verbreken. Doe dat meerdere keren na elkaar, steeds op dezelfde manier.

Dynamisch

Mag het voor jou allemaal wat actiever ? dan zijn de dynamische disciplines jouw ding. Pinshooting, Fros Dynamisch Schieten (F.D.S.), .. Voor de geoefende en ervaren schutters onder ons.

Kleiduifschieten

Liever in open lucht? Zie je de doelen liefst aan je ‘’voorbijvliegen’’ dan is kleiduifschieten echt iets voor jou.

Foto's website (6)

Word lid van een federatie die jou op handen draagt

Sportschieten is fun! En als er iemand alle administratieve kopzorgen van je overneemt, dan gaat het nog veel beter. Geen vraag is ons te veel! De Fros federatie sportschieten helpt je onder meer om:

Een licentie te bemachtigen zodat je volop van sportschieten kan genieten.

Je vaardigheden te testen in spannende competities. Word jij de nieuwe nummer één?

Een keertje te proeven van sportschieten dankzij onze handige dagkaarten. 

Een antwoord te vinden op alle vragen die je hebt over sportschieten!

Met Fros de fantastische wereld van het sportschieten verkennen? 

Samen maken we het leuk!

Wil je graag beginnen met sportschieten?

Een sportverzekering is een gegeven die bijdraagt aan een goed verloop van je clubactiviteiten, zelfs als er eens iets misloopt, dus het is erg belangrijk dat jouw verzekering volledig in lijn is met waar jij als sportclub naar op zoek bent. Hier vind je alvast enkele zaken waar je best op let:

Licentie als sportschutter?

Sportschieten heeft een individueel karakter en wedstrijdregels hangen af van discipline tot discipline. Maar het ISSF, de internationale federatie voor sportschieten, creëerde wel een eenvormig reglement voor een 20-tal schietdisciplines. Het belangrijkste? Veiligheid en plezier staan voorop!

 

Om die reden is het belangrijk dat je een licentie hebt en je je als sportschutter steeds aansluit bij een schietclub. Een fijne stap, want je ontdekt er niet alleen hoe je je wapen op een veilige manier gebruikt, maar komt ook in contact met tal van andere sportschutters waar je heel wat van kan leren.

 

De schietclub die je kiest, zal bepalend zijn voor de disciplines die je dagdagelijks kan oefenen. Meer informatie over de verschillende disciplines vind je hier.

Sport shooting training
Smiling man on free rifle triaining

Samen behalen wij jouw sportschutterslicentie

Wil je graag je sportschutterslicentie behalen? Fros is door de overheid gemachtigd om de licentie uit te reiken en we gaan graag met jou aan de slag! We hebben een eigen koepel, Fros Sportschieten, die paraat staat voor jou, of je nu sportschutter of recreatieve schutter bent.

 

Op vlak van licenties kan je bij Fros Sportschieten onder meer terecht voor:

Een ervaren schutter?
Neem deel aan competities!

Mag het voor jou wat competitiever zijn? Fros organiseert regelmatig wedstrijden waar je als geoefend schutter aan kan deelnemen. Je kan kiezen voor het klassieke schieten, maar ook voor ‘moderne’ funshoots, bowling pins en action shoots. Voor ieder wat wils!

Maak kennis met de Fros Biatlons

Fros  koos er in 2018 voor om een uniek sportverhaal te lanceren: de Fros Biatlons, een uitdagende combinatie van lopen en schieten. 

In samenwerking met Sport Vlaanderen en Fros schietclubs willen wij jong (vanaf 12 jaar) en oud, ervaren en niet-ervaren sportschutters deze fantastische sport laten beleven. Bovendien worden er tijdens iedere biatlon gratis schietinitiaties aangeboden.

Ons Fros team staat voor je klaar!

Onze collega’s staan van maandag tot vrijdag van 09u00 tot 12u00 klaar om je op kantoor te ontvangen of je telefonisch verder te helpen.

Foto Sarina (2)

Sarina Lenaerts

Tel: 03 286 07 51

Fros medewerker Thibault

Thibault Schelfthout 

Tel: 03 286 07 57

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Marina Couwels

Tel: 03 286 58 40

Sybille Carron

Sybille Carron

Tel: 03 286 07 60

An Kloeck

An Kloeck

Stuur je ons liever een mail? Mail dan naar sportschutters@fros.be 

 

Post?

Fros Multisport Vlaanderen

Boomgaardstraat 22 bus 35

2600 Berchem 

Samen aan de slag?

Wil je zelf een schietclub opstarten, een niet-te-vergeten evenement organiseren of heb je andere prangende vraag? We kunnen niet wachten om jou bij te staan waar nodig! Laat het ons weten en ontdek wat Fros voor jou kan betekenen. 

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles