Bedrijven

Sporten op de werkvloer

Lees hier alle mogelijkheden om meer te sporten op het werk

Bewegen op het werk

Een volwassen persoon spendeert dagelijks een groot deel van zijn tijd aan het werk. Of je nu op kantoor werkt of thuis, er is vaak tijd tekort om de aanbevolen beweegtijd van 30 minuten per dag te halen. Een oplossing hiervoor kan zijn dat werkgevers sporten op, met of tijdens het werk stimuleren! Dat heeft voordelen voor zowel werknemer als werkgever.

Ontwerp zonder titel (22)

Enkele voordelen van sporten op het werk?

Bij Fros helpen wij jou en je collega’s graag op weg naar een fittere en gezondere werkomgeving,

want sporten en bewegen op het werk heeft alleen maar voordelen!

Ontwerp zonder titel (83)

Werknemers ervaren meer plezier op de werkvloer, wat voor meer vitaliteit en bijgevolg een goede werksfeer zorgt.

Foto's website (standaard) - Bente (4)

Door een beetje ontspanning tussen alle inspanningen door, wordt men effectief productiever en gemotiveerder.

Ontwerp zonder titel (25)

Een fitte werknemer voelt zich gezonder en beter, heeft minder last van stress en is bijgevolg minder afwezig.

Gratis Sport- en Beweegscan

Voor je als werkgever van start gaat met acties op het werk om sport te stimuleren, vorm je het best eerst een juist beeld van jouw werknemers. 

Bewegen ze vaak? Sporten ze al? Waarom sporten ze? 

En wat verwachten ze van hun werkgever op dat gebied? 

 

Met de Sport- en Beweegscan van Sport Vlaanderen, een gratis digitale enquête die je onder het personeel verdeelt, worden er een aantal sportieve basisgegevens in kaart gebracht. Het is een heel nuttig instrument om inzicht te verwerven in de drijfveren van het personeel. 

 

De scan is een onderdeel van het actieplan Sport op het Werk, waarmee Sport Vlaanderen mensen wil warm maken om ook op kantoor en tijdens de werkuren meer te bewegen, en is volledig vrijblijvend. 

Alles gebeurt volledig naar wens van de aanvrager en er is nadien geen enkele verplichting om samen met ons de sportzee in te duiken. 

Corporate wellbeing

Wens je een stapje verder te gaan dan enkel beweging? Wil je ook focussen op energie, vitaliteit, een gezonde geest, engagement, optimisme, team dynamiek, mentale veerkracht, motivatie, inspiratie, authenticiteit, uitstraling, positivisme, … en zo veel meer?

 

Omdat fitte werknemers met mentale veerkracht de basis vormen van elk gezond ambitieus bedrijf, is het WeCoach hun missie om werknemers en medewerkers te stimuleren tot een gezonde en actieve levensstijl.

 

WeCoach gelooft sterk in de toegevoegde waarde van de moderne technologie en de kracht van de community. 

Daarom ontwikkelden zij de Health Screening 2.0 en de Online Habit Coaching programma’s, een unieke vorm van online coaching!

 

Voordelen Fros-leden:

 

  • 20% korting op de Online Habit Coaching programma’s
  • GRATIS  firma rapportage bij de Health Screening 2.0
Ontwerp zonder titel (20)

Sportsessies of lessenreeksen

Wil je effectief focussen op wat extra beweging tijdens het werk? 

Of wil je inzetten op af en toe eens een actieve sportpauze tijdens de werkuren?


Dan is het enige wat je nodig hebt een lesgever die naar de werkvloer komt, en hup, jullie kunnen tijdens de werkuren sporten of bewegen op kantoor! Zonder zich te moeten verplaatsen. 


Hiervoor werken wij samen met Time Out, die heel professionele lesgevers aanleveren, in de meest uiteenlopende sporten en soorten work-outs. 


In overleg bekijken wij graag samen welke sportsessie of lessenreeksen het best bij jouw bedrijf passen, zodat je met veel gemak en plezier fitheid op het werk kan stimuleren.

Zensportplatform

Ben je een yoga-, pilates- of tai chi-addict en beoefen je die sport het liefst in de gezonde buitenlucht? Samen met Claudia Van Avermaet, lesgeefster yoga en meter van het Zensportplatform ontwikkelde Sport Vlaanderen het Zensportplatform, de gedroomde plek om in de natuur in een rustige en afgesloten omgeving yoga, tai chi, pilates en andere bewegingsvormen te beoefenen.

Zelf activiteiten organiseren

Wil je zelf eens een sportieve middagpauze organiseren?

Zin om de teamsfeer te bevorderen via een plezante en sportieve teambuilding?

Of pak je het graag grootser aan met een tornooi of een sportieve afterwork

Bij Fros besteden we extra aandacht aan bewegen voor bedrijven en zetten we je graag op weg om ook zelf deze laagdrempelige sportactiviteiten te kunnen organiseren op het werk! 

Collegaprikkelen met kleinschalige initiatieven, daar helpen we met plezier aan mee.

Met onze checklists delen we graag onze tips om dit goed aan te pakken!  

 

Gezondheidsbeleid

Wil je gezondheid en fitheid op het werk in alle facetten stimuleren? Dan is een sterk gezondheidsbeleid en een samenhangende  en  gestructureerde  aanpak  een  must  binnen je bedrijf

 

Maar hoe rol je nu een succesvol preventief gezondheidsbeleid uit

Onze collega’s van het Vlaams Instituut Gezond leven kunnen hierbij helpen! Zij ondersteunen ondernemingen en inspireren hen om de gezondheid van hun medewerkers een flinke boost te geven. 

 

Bekijk zeker ook de fiscale voordelen en subsidies die de overheid aanbiedt om sport op het werk te stimuleren, zoals de sport- en cultuurcheques, fietsvergoeding, fruit op het werk, etc.

Benieuwd wat Fros voor jouw bedrijf kan betekenen?

pdf symbool fros

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles