Zaterdag 11 februari - Mechelen

Inspiratiedag Multisport

Een veelzijdig sport- en beweegaanbod creëren

Inspiratiedag Multisport

Op zaterdag 11 februari organiseren Sporta Team en Fros Multisport Vlaanderen de allereerste Inspiratiedag Multisport! Multisport voor kinderen en jongeren is meer dan veelzijdig bewegen, het is de toegangspoort tot een gezonde en duurzame sportbeleving. Wil jij er mee voor zorgen dat kinderen veelzijdig bewegen en meer beweegplezier beleven? Kom dan naar de Inspiratiedag Multisport!

 

We bieden een mix van inspirerende good practices en praktijk aan voor alle trainers, sportclubs, sportdiensten, … die aan de slag willen gaan met breed motorisch vaardigheden in hun club en trainingen of die hun multisportaanbod verder willen doen groeien.

 

Noteer alvast in je agenda: zaterdag 11 februari te Mechelen (De Nekker)!

Multisport

Voor wie?

Voor iedereen die interesse heeft in het werken rond breed motorische vaardigheden bij kinderen en jongeren is van harte welkom. 

Of je nu al een multisportwerking hebt, hier graag mee wil starten of hier gewoon over wil bijleren: de Inspiratiedag Multisport biedt het allemaal!

Sportclubs

Sportclubs die met een multisport aanbod willen starten of hun aanbod wil uitbreiden/verbeteren.

Trainers

Trainers die willen leren werken rond breed motorische vaardigheden in trainingen.

Sportdiensten

Sportdiensten die het multisportaanbod in hun gemeente willen uitbreiden en ondersteunen.

Studenten

Studenten die graag meer te weten willen komen over het werken rond breed motorische vaardigheden.

Iedereen

Iedereen met een hart voor multisport die geïnteresseerd is in brede motorische ontwikkeling.

FROS_NetwerkeventMultisport2022-0013

Programma

De Inspiratiedag Multisport vindt plaats op zaterdag 11 februari in het hoofdgebouw van De Nekker in Mechelen.

 

Het programma in de voormiddag ziet er als volgt uit:

In de namiddag bieden we 4 praktijksessies waarbij je zelf eens kan proeven van verschillende multisportvormen en te weten komt hoe een ideale multisportles er kan uitzien.

Maak kennis met de sprekers! 

Speciaal voor jullie hebben we echte multisport-kenners uitgenodigd:

Eline Coppens
Eline geeft meer info over de nieuwe opleiding Coach4Skills. Met deze opleiding worden mensen opgeleid tot een trainer die in staat is de brede motorische vaardigheden op een leuke manier aan te leren aan 8-12 jarigen. Ze behaalde in 2021 haar doctoraat in de motorische ontwikkeling. Momenteel is ze aan de slag als postdoctoraal medewerker aan de Universiteit Gent. Daarnaast is Eline actief bij het team adviesverlening van de VTS, waar ze momenteel werkt aan de nieuwe opleiding Coach4Skills
Manu Verheyen
Manu is reeds 20 jaar actief in het onderwijs als LO-leerkracht en begon 25 jaar geleden als voetbaltrainer. Na zijn opleiding tot Multi SkillZ coach startte hij met Multi SkillZ tijdens zijn voetbaltraining.
Esther Buttiens en Marie Linde Boesmans
Esther Buttiens en Marie Linde Boesmans zijn beiden actief in een sportclub in Kortenaken. Vanuit hun overtuiging dat kleuters meer en breder moeten bewegen, bieden zij in samenwerking met hun sportclubs Multimove aan in Kortenaken.
Tine Sleurs
Om de motorische ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren, biedt Sport Vlaanderen 'Multimove voor kinderen' aan. Dit is een gevarieerd bewegingsprogramma waar kleuters aan de hand van twaalf cruciale motorische vaardigheden hun beweegvaardigheid bijschaven. Je komt te weten hoe een les multimove eruit ziet, welke materialen er gebruikt worden, welke vaardigheden er aan bod komen en hoe je een erkende Multimove organisatie kan worden. Tine Sleurs is lector in de lerarenopleiding lichamelijke opvoeding (UCLL). Daarnaast is ze zelf actief als lesgever bij jonge kinderen. Zo startte ze ‘Multimove voor kinderen’ mee op en geeft zij deze bewegingslesjes ook wekelijks aan een groepje van kleuters.
Nele Schouterden
De Vlaamse Trainersschool werkt momenteel aan een nieuwe opleiding ‘Coach4Skills’. Tijdens deze sessie maak je kennis met het praktijkgedeelte van deze opleiding. Aan de hand van inspirerende oefenstof kom je te weten hoe een Coach 4 Skills de verschillende kenmerken van een bewegingsfamilie op een leuke manier kan aanbieden aan 8 tot 12-jarigen. Nele Schouterden is Licentiate in de lichamelijke ontwikkeling en heeft 20 jaar ervaring als directeur sportkaderopleiding en docent bij de VTS. Daarnaast is ze actief als trainster/coach schermen waarbij ze op zoek ging naar methodieken die een globale atleetvorming ondersteunen. Multimove en Coach 4 Skills passen binnen deze toepassingen en vanuit die interesse ging Nele in op de vraag van de Vlaamse Trainersschool voor de vormgeving van enkele leerlijnen voor de opleiding Coach4Skills.
Eveline Triest
In een beweegsessie voor kleuters werkt het prikkelen van de fantasie motiverend. Door de kleuters mee te slepen in een verhaal verandert een plastieken stok plots in een tak, een vislijn of misschien zelfs een magisch zwaard. Maar hoe begin je eraan? Eveline inspireert je met allerlei tips, tricks en concrete voorbeelden. Eveline Triest is sinds haar 15de gepassioneerd bezig met kinderen plezier laten beleven aan sporten en bewegen! Ze volgde de opleiding lager onderwijs en is studeert momenteel lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie. Ze gaf vijf jaar tennistraining aan kinderen van 3 - 9 jaar. In 2020 startte ze als multimovebegeleider bij Multimove Zwijndrecht en Multi SkillZ coach bij AWA in Beveren-Waas. Tijdens deze lessen integreert ze bewegen en sport in de fantasierijke wereld van de kinderen.
Kristof De Loose
Een jeugdtraining wordt gekenmerkt door drie grote delen. Het eerste deel (het ‘Algemeen gedeelte’) is hierbij niet sporttakspecifiek en kan dus perfect binnen alle sporttakken worden toegepast. Het is hierbij vooral de bedoeling om te werken aan een breedmotorische basis waar de kinderen op een leuke en dynamische manier nieuwe zaken leren. Binnen deze workshop worden er verschillende invalshoeken benaderd: werken op basis van materiaal, een doel, enz. De deelnemers krijgen heel wat inspiratie mee naar huis om nadien zelf aan de slag te gaan. Kristof De Loose werkt sinds 2017 voor Volley Vlaanderen waar hij als DSKO Volleybal is tewerkgesteld. Daarnaast is hij als lesgever actief binnen de Vlaamse Trainersschool en geeft hij voor de Europese Volleybalbond op regelmatige basis workshops in het buitenland. Tenslotte is hij via een aantal internationale projecten betrokken bij de ontwikkeling van het volleybal in o.a. Senegal. Zijn expertise situeert zich hierbij vooral bij de jeugd.
Sporty - Leuven
Sporty organiseert sportieve en creatieve “kwali-tijd” voor jongeren tussen 3 en 16 jaar. Samen met hun zorgvuldig opgeleide monitoren zorgen zij al 35 jaar voor de veilige en betrouwbare organisatie van kampen, themadagen en wekelijkse sportactiviteiten. Ze laten zo meer dan 10.000 jongeren per jaar een coole tijd beleven/ontdekken en nieuwe vrienden maken. Alle activiteiten worden begeleid door ervaren, pedagogisch geschoolde lesgevers. Samen proberen we onze leden een degelijke sportbegeleiding of sportieve en creatieve vrijetijdsbesteding te bezorgen. Een hele waaier aan activiteiten! Voor ieder wat wils!
Miekatrien Hondequin en Gert Aertgeerts (Sportmixx)
Miekatrien is master L.O. en reeds 11 jaar actief op de sportdienst van Herselt. Brein en uitvoerder van menige sportactiviteit en evenement. Actief sporter in allerlei sporttakken met specialisatie in skiën. Gert is bachelor L.O. en reeds 31 jaar actief op de sportdienst van Herselt. Als recreatieve sporter blijft hij op zoek naar nieuwe trends en uitdagingen! Sportmixx is ondertussen aan zijn 8ste seizoen bezig. Ze hebben een aanbod van een 20-tal sporten. Elke leeftijdscategorie kan op minstens 5 verschillende sportactiviteiten terecht. Elke sportsessie kost 3 €, maar met een meerbeurtenkaart betaal je slechts 2,5 € of 2 € per les. Met deze kaart kan je alle sporten beoefenen, je kan ze delen met iemand anders en ze blijft onbeperkt geldig. Op elk moment van het jaar kan je instappen bij een sport en je kan (moet) sporten volgens je eigen niveau. De sportdienst zorgt voor alle materialen, je hoeft enkel sportief gekleed te zijn.
Previous
Next

Are you in?

Voor een deelname aan de Inspiratiedag Multisport betaal je: 

Voor de deelnemers die inschrijven voor een volledige dag is een broodjeslunch inclusief.

 

Deadline inschrijving: donderdag 2 februari!

Multisport en multimove

Praktisch

De Inspiratiedag Multisport vindt plaats op zaterdag 11 februari in het hoofdgebouw van De Nekker in Mechelen.

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles