Sporten

G-sport

Fros geeft graag iedereen dezelfde kansen

Sporten met een beperking

In een ideale wereld zou elke sporter met een beperking zijn sport of bewegingsvorm kunnen uitoefenen in een omgeving waarin hij zich goed voelt en waarin met zijn of haar mogelijkheden en beperkingen rekening gehouden wordt.

 

Heb jij één of meerdere G-sporters in je club en wil je deze beter kunnen begeleiden of een ruimter aanbod kunnen voorleggen? Of wil je starten met een eigen G-werking binnen je club en je hebt geen ervaring? Fros helpt je graag verder op weg om zodoende de sportparticipatie van personen met een handicap te verbeteren en/of te verhogen.

Ontwerp zonder titel (30)

Beleidsfocus G-klimmen

In 2017 heeft Fros een Beleidsfocus Laagdrempelig Sporten ingediend met als doel om het G-klimmen binnen de federatie verder uit te bouwen en duurzaam te maken. Met de steun van Sport Vlaanderen werd dit dossier ook effectief gerealiseerd, waarbij in 2020 de laatste fase inging.

Gsport3

G-klimmen

Zoals hierboven beschreven kunnen personen met een beperking specifiek voor de sporttak klimmen voorlopig terecht in twee clubs om wekelijks de uitdaging met zichzelf en de klimmuur aan te gaan. Deze clubs zijn ondertussen, mede door de beleidsfocus, een gevestigde waarde in Vlaanderen. 

Onder deskundige begeleiding krijgt iedereen de kans om op zijn of haar eigen tempo te groeien in de sport. Muurklimmen is dé ideale sport om te werken aan zelfvertrouwen, coördinatie, evenwicht, … én het is ook gewoon superleuk!

Elke woensdagnamiddag (behalve in de schoolvakanties) van 14u00-16u00 in de klimzaal van VTC De Mixx.

 

Alle info

Elke woensdagavond (behalve in de schoolvakanties) van 17u30-18u30 en zaterdagmiddag van 13u00-14u00 in de klimzaal Biover Sport.

 

Alle info

Samen aan de slag?

Wil je graag starten met een eigen G-werking binnen je club?

ballon fros cta

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles