Sporten

Pickleball

Een mengeling van sporten die je moét proberen!

Pickleball

“Het nieuwe padel” zegt men wel eens of “een combinatie van badminton, tennis en tafeltennis” volgens anderen. Maar eigenlijk is pickleball een unieke sport op zichzelf en niet te vergelijken met iets anders! Bij pickleball maak je gebruik van een ‘paddle’ en een ‘wiffle’, dat klinkt allemaal erg bijzonder maar het wordt je nog wel duidelijk. Je kan heel gemakkelijk beginnen spelen en het is voor iedereen, de open community is zo een belangrijk onderdeel van deze sport. Wil je meer weten? Scroll dan verder! 

 

Haast net zo makkelijk als pickleball spelen, is starten met een aanbod in pickleball. Investeer in enkele ‘paddles’ & ‘wiffles’, een net en een veld, en tadaaa! Je bent een pickleball club! Daarnaast kan je ook met je bedrijf bij ons terecht voor een kennismaking met de sport. 

Heb je dus  vragen rond het opstarten van een pickleball-aanbod? Of wil jij graag eens proeven van deze nieuwe sport? Wij helpen je graag verder!

Pickleball

Spelregels

In enkele key points: hoe speel je pickleball

Pickleball

Pickleball Belgium

Pickleball Belgium is de officiële pickleball federatie in België. Bij hen kan je terecht voor onder andere:

Aarzel niet en neem snel een kijkje op de website van deze übersympathieke federatie! 

Vind hier jouw pickleball club

Iedereen kan genieten van pickleball: het is laagdrempelig, goedkoop, kan snel verlopen, bezit tactische en strategische 

aspecten en het vraagt geen grote fysieke inspanningen. 

Ben jij de volgende pickleball coach?

Vanaf heden kan je je bij Pickleball Belgium inschrijven om Pickleball coach te worden in jouw club!

 

Hoofdtrainster Kassandra Bourgeois leidt de trainingen voor de trainerscertificaat level C. Kassandra is gecertificeerd IPTPA Coach, wat haar het recht geeft coaches te trainen en deze te evalueren voor het behalen van een trainerscertificaat.

 

Iedereen die pickleball coach wil worden, mag zich inschrijven. Alle basics, regels, puntentelling, games, … worden in detail uitgelegd. De cursus duurt 3 uur en nadien zal je een officieel certificaat verkrijgen van de Pickleball Belgium  en ben je officieel een Pickleball coach. Je kan dus lesgeven aan jouw clubleden met dit bewijs.

Pickleball

Pickleball voor beginners

Wist je trouwens dat pickleball is in de jaren ’60 bedacht werd door 3 vaders die hun kinderen wouden entertainen? Bij deze!

 

Ook aan de naam “pickleball” is een leuk verhaal gekoppeld, het blijft namelijk onduidelijk waar de naam vandaag komt!  Een versie luidt dat 

de ‘paddles’ waarmee ze speelden, van een houten boot genaamd “pickle” kwamen. Een andere versie verwijst naar de naam van de hond van een 

van de bedenkers, genaamd “pickels”. 

Samen aan de slag?

Wil je zelf een pickleball club opstarten, een niet-te-vergeten evenement organiseren of heb je een andere prangende vraag? We kunnen niet wachten om jou bij te staan waar nodig!  Laat het ons weten en ontdek wat Fros voor jou kan betekenen. 

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles