Wereld Bedrijfssportspelen 2024

Wereld Bedrijfssportspelen Catania 2024

Inhoud

Van 19 tot 23 juni 2024 vonden de Wereld Bedrijfssportspelen plaats in het zonnige Catania, Sicilië. 

 

Fros en 77 deelnemers uit 7 verschillende bedrijven vertegenwoordigden er met veel trots en gedrevenheid Team Belgium. In totaal behaalden we dan ook 46 podiumplaatsen, waarvan 16 gouden, 7 zilveren en 23 bronzen medailles. 

Wat zijn de Bedrijfssportspelen?

Om de twee jaar organiseert de Europese Bedrijfssportfederatie, waarvan Fros lid is, de Europese Bedrijfssportspelen. De jaren ertussen is het aan de Wereld Bedrijfssportfederatie voor de Wereld Bedrijfssportspelen. Zo gebeurt het dat er elk jaar een soort van mini  Olympische Spelen plaatsvinden voor bedrijven, telkens in een andere gaststad. 

 

Deze Olympische Spelen voor bedrijven zijn heel recreatief en laagdrempelig om te kunnen deelnemen, je hoeft hier dus absoluut géén topsporter!

En het allerbelangrijkste van deze Games blijft uiteraard de verbroedering en de verbinding, zowel met je eigen collega’s, de collega’s uit de Vlaamse delegatie, als met de deelnemers uit andere landen.
Fairplay en plezier blijven het allerbelangrijkste en het unieke aan deze sportieve ervaring! 🔥

 

In 2017 organiseerde Fros de Europese editie, en ontving Gent als gaststad ruim 5.000 deelnemers, afkomstig uit 21 Europese landen, verspreid over 23 verschillende competities. Hieronder kan je de aftermovie bekijken van deze unieke Belgische editie.

Wereld Bedrijfssportspelen 2024 in Sicilië

Ervaring van een deelnemer

“De World Company Sport Games is meer dan een sportcompetitie. Je denkt dat de wedstrijd het ultieme doel van het event is om naar toe te werken… Integendeel, het is eigenlijk een pad vol ervaringen die je leiden tot geweldige herinneringen. Ongeacht de uitkomst brengt sport mensen te samen, over landsgrenzen heen. Ik was de enige Belg tijdens de 2daagse competitie maar we spraken dezelfde taal en we delen dezelfde liefde voor onze sport. Die verbondenheid was er vanaf dag 1. Toen mijn golfmateriaal tijdens een transfer verloren was gegaan hebben mijn ‘tegenstanders’ geleend wat ze zelf konden missen: ballen, tees, zonnecreme, sokken, … en de plaatselijke club leende me een golfset. Fantastisch hoe een vervelende situatie een geschenk wordt. Verder wil ik Fros Multisport Vlaanderen en DAVO Group bedanken om dat ene item op mijn bucketlist af te vinken: ooit deelnemen aan een wereldkampioenschap. Het heeft me veel verloren ballen gekost maar als dat de prijs is die ik moet betalen om te golfen in de schaduw en tussen de lavabrokken van de stomende Etna, dan was het meer dan waard. Met als kers op de taart, 1ste dame (cat. hdc 15-25) en 12 algemeen.”

 

Suzan Maertens van DAVO Group

Deelnemen met jouw bedrijf?

Samen met collega’s deelnemen aan dit soort events schept altijd een unieke band en ervaring, die nog lang nazindert op de werkvloer!

 

Als collega’s leer je elkaar ook eens beter kennen in een informele setting, wat bijdraagt aan het algemeen welzijn van elk individu, en bijgevolg ook een impact heeft op de samenhorigheid én productiviteit. Het is bovendien de perfecte omgeving om te netwerken en je als bedrijf op een positieve manier in de kijker te zetten! 

 

Voorwaarden?

 

Om deel te kunnen nemen moet je als bedrijf aangesloten zijn bij Fros Multisport Vlaanderen. Deelnemen als bedrijf kan al vanaf 1 deelnemer.

 

Komende edities?

 

Fros coördineert de Vlaamse delegatie, waardoor je als bedrijf nooit aan je lot wordt overgelaten en je zorgeloos de ultieme ervaring kan beleven!

 

Ben je geïnteresseerd of wens je vrijblijvend meer info?

Laat het ons dan zeker weten!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Meer nieuws

Delen:

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles