Sporty erkende BMO-concepten in Vlaanderen

De mascotte van Sporty, Ypie

Inhoud

Sporty is al meer dan 35 jaar dé referentie voor sportieve en creatieve activiteiten voor kinderen en jongeren in de regio Leuven. Wat ooit begon met een zwemschool is inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdige organisatie met een breed aanbod aan wekelijkse activiteiten, kampen en themadagen.

Multisport in al zijn facetten

Gedurende het schooljaar biedt Sporty een divers programma aan wekelijkse activiteiten, variërend van dans en multimove tot recreatieve voetbal en ponylessen. Voor de allerkleinsten is er “Bewegen met Ypie,” een uniek concept dat kleuters en jonge kinderen op een speelse manier laat kennismaken met sport.

 

Met Ypie wil Sporty iedereen tussen 2 en 8 jaar doen bewegen op verschillende manieren. Ypie is een vrolijk figuurtje dat verschillende sporten ondersteunt, denk maar aan kleuterdans met Ypie, yoga met Ypie, zwemmen met Ypie, multimove, sportymix en meer! Door te werken met een mascotte wordt ingezet op de plezierbeleving bij kinderen vergroten, zodat ze hopelijk levenslang sporten en bewegen.

 

Tijdens de schoolvakanties organiseert Sporty een reeks populaire kampen en themadagen, verspreid over verschillende locaties in en rondom Leuven. Of het nu gaat om een ponykamp, een street art workshop of een kortfilmproject, bij Sporty is er voor elk kind wel iets te vinden. Dankzij de jarenlange ervaring en een team van deskundige monitoren, weten zij elk jaar weer duizenden jongeren een onvergetelijke tijd te bezorgen.

Lokale partner

Naast de reguliere activiteiten werkt Sporty nauw samen met lokale scholen en gemeentes om naschoolse sportactiviteiten te organiseren. Dit initiatief draagt bij aan een gezonde levensstijl voor jongeren en biedt hen de kans om verschillende sporten uit te proberen in een vertrouwde omgeving.

 

Daarnaast verzorgt Sporty tijdens de zomervakantie opvangdagen voor de kinderen van KU Leuven en UZ Leuven personeel, een waardevolle dienst die zowel de kinderen als hun ouders ten goede komt. Ook scholen en gemeenten in en rond Leuven vertrouwen op Sporty voor het organiseren van kampen en voorzien van naschoolse sport.

 

Sporty zal binnenkort ook de Leuven Night Run organiseren, in samenwerking met Stad Leuven!

Sporty Beweegkriebels met Ypie

Erkenning

Bij onze noorderburen zijn ze al langer overtuigd van het belang van de brede motorische ontwikkeling en ook in Vlaanderen begint de aandacht voor gevarieerd bewegen te groeien. Met die reden richtte Sport Vlaanderen in 2023 een commissie op die zich buigt over de sportieve, motorische concepten in Vlaanderen.

Concepten worden aan verschillende voorwaarden getoetst:

  1. Is het aanbod voldoende breed en gevarieerd?
  2. Is er voldoende aanbod: minstens 45’ per les en dit een jaar/sportseizoen lang?
  3. Profileert het concept zich als breed motorisch concept in haar communicatie?
  4. Is het aanbod aangepast op één of meerdere specifieke leeftijdsgroepen?

Vooral de eerste richtlijn, een voldoende breed en gevarieerd aanbod, is belangrijk om te weten wanneer je spreekt over een breed motorisch aanbod en wanneer niet. Om te weten of een aanbod voldoende breed en gevarieerd is, worden de 11 bewegingsfamilies of 12 fundamentele bewegingsvaardigheden afgetoetst.

Voldoet het concept aan alle voorwaarden? Dan ontvang je een erkenning van Sport Vlaanderen. Concepten die niet (helemaal) voldoen, ontvangen feedback van de commissie van experten waarmee ze verder aan de slag kunnen.

Piepen bij de buren!

Ook onze noorderburen zetten brede motorisch ontwikkeling hoog op de sport-agenda. Dit wil zeggen dat er voor onze clubs veel inspiratie te rapen valt! Neem zeker eens een kijkje op de website van ‘Kenniscentrum Sport & Bewegen’ en ontdek een trainingscheck, een inspiratiegids en verschillende infographics over het thema brede motorische ontwikkeling.

Geïnspireerd geraakt?

Inspireert het verhaal van Sporty jou ook wel om verder aan de slag te gaan met brede motorische ontwikkeling? Dan ben je bij Fros aan het juiste adres! Van verzekering en financiële ondersteuning tot de erkenning van jouw concept: Fros is jouw multisport-partner in crime!

Duik wat verder in onze website of neem contact op met onze multisportcoach Joppe Beeckmans via joppe.beeckmans@fros.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Meer nieuws

Pickleball wedstrijd

Ontdek de spelregels van pickleball

Deze zomer is het tijd om nog een nieuwe sport te ontdekken: pickleball! Deze sport, perfect voor alle leeftijden, combineert elementen van tennis, badminton en

Delen:

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles