September is maand van de sportclub

Maand van de Sportclub is plezier voor iedereen

Inhoud

September is de maand van nieuwe kansen, frisse starts en – misschien wel het allerbelangrijkste voor ons – de Maand van de Sportclub! Een maand vol energie, plezier en verbinding. Deze jaarlijkse viering biedt sportclubs in heel België de kans om zichzelf in de kijker te zetten en nieuwe leden te verwelkomen. Maar wat is de Maand van de Sportclub precies, waarom is het zo’n gouden kans voor sportverenigingen, en hoe kun jij deelnemen? Laten we dat samen ontdekken!

Wat is de Maand van de Sportclub?

De Maand van de Sportclub is een initiatief van Sport Vlaanderen dat jaarlijks in september plaatsvindt. Gedurende deze maand openen sportclubs hun deuren voor het brede publiek om hen kennis te laten maken met hun aanbod. Van atletiek tot zwemmen, en van jong tot oud, iedere sportliefhebber kan vrijblijvend verschillende sporten uitproberen. Het doel? Mensen aanmoedigen om meer te bewegen en deel uit te maken van een actieve en gezonde gemeenschap.

Waarom is de Maand van de Sportclub een krachtige kans voor jouw sportclub?

Voor sportclubs is deze maand een uniek moment om te schitteren. Hier zijn enkele redenen waarom dit een niet-te-missen kans is:

 

  1. Zichtbaarheid Verhogen: Door deel te nemen aan de Maand van de Sportclub kunnen sportverenigingen hun zichtbaarheid vergroten. Met gerichte promotiecampagnes van Sport Vlaanderen, bereikt jouw club een breder publiek en trek je potentiële nieuwe leden aan die normaal misschien niet de weg naar je club hadden gevonden.
  2. Nieuwe Leden Werven: Veel mensen willen sporten, maar weten niet altijd waar ze moeten beginnen. De open trainingen en proeflessen die tijdens deze maand worden georganiseerd, bieden hen de perfecte gelegenheid om zonder verplichtingen kennis te maken met verschillende sporten. Dit kan leiden tot een flinke toename in het aantal inschrijvingen.
  3. Community Gevoel Versterken: De Maand van de Sportclub is meer dan alleen nieuwe leden aantrekken; het is ook een moment om bestaande leden samen te brengen en het gemeenschapsgevoel binnen de club te versterken. Samen sporten verbindt, en het organiseren van speciale evenementen kan de band tussen de leden nog verder versterken.
Maand van Sportclub promobeeld

Hoe kan jouw club deelnemen?

Deelnemen aan de Maand van de Sportclub is eenvoudig en leuk! Hier zijn de stappen die je moet volgen om ervoor te zorgen dat jouw club volop kan profiteren van deze maand:

 

  1. Schrijf Je In: Ga naar de website van Sport Vlaanderen en registreer je club voor de Maand van de Sportclub. Dit zorgt ervoor dat jouw club opgenomen wordt in de promotiecampagnes en dat geïnteresseerden je gemakkelijk kunnen vinden.
  2. Organiseer Evenementen: Denk na over leuke en toegankelijke activiteiten die je kunt organiseren. Dit kunnen open trainingen zijn, demonstraties, of zelfs sportieve uitdagingen. Zorg ervoor dat deze evenementen laagdrempelig zijn, zodat iedereen zich welkom voelt.
  3. Promoot Je Club: Maak gebruik van sociale media, lokale kranten en flyers om je evenementen te promoten. Laat zien wat jouw club uniek maakt en nodig mensen persoonlijk uit om deel te nemen. Hoe meer mensen weten over je evenementen, hoe groter de opkomst zal zijn!
  4. Verwelkom Bezoekers: Zorg ervoor dat je club klaar is om nieuwe mensen te ontvangen. Creëer een gastvrije sfeer, biedt informatiemateriaal aan en zorg dat er iemand beschikbaar is om vragen te beantwoorden. Een goede eerste indruk is essentieel!

Mis geen enkele deadline

Door jouw club op tijd in te schrijven voor de Maand van de Sportclub, kan je allerlei promomaterialen ontvangen van Sport Vlaanderen. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en mis de deadline voor volgende editie niet, zodat jouw club extra kan uitpakken met gratis promomateriaal!

Klaar om samen te bewegen?

De Maand van de Sportclub is dé gelegenheid om je passie voor sport te delen met een groter publiek. Of je nu een grote sportclub bent of een kleine vereniging, deze maand biedt je de kans om te groeien, te verbinden en samen met anderen de kracht en het plezier van sport te vieren. Wacht niet langer en zet september alvast in je agenda – samen maken we er een sportieve maand van vol plezier en nieuwe vriendschappen!

 

Dus waar wacht je nog op? Schrijf je in, organiseer, promoot, en verwelkom – en wie weet groeit jouw sportclub uit tot een bloeiende community waar iedereen zich thuis voelt!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Meer nieuws

Pickleball wedstrijd

Ontdek de spelregels van pickleball

Deze zomer is het tijd om nog een nieuwe sport te ontdekken: pickleball! Deze sport, perfect voor alle leeftijden, combineert elementen van tennis, badminton en

Delen:

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles