CSIT Swimming Championships in Oostende (persbericht)

CSIT Swimming Championships persbericht

Inhoud

Tussen 26 en 30 augustus is Oostende het decor voor de ‘CSIT Swimming Championships 2024’. Meer dan 300 zwemmers nemen het tegen elkaar op in het zwembad ‘Brigitte Becue’.

Een unieke kans voor ons land om de wedstrijd te organiseren en sporters samen te brengen voor een wedstrijd op hoog niveau.  

CSIT Swimming Championships komen naar België

CSIT is een internationale multisport organisatie met wereldwijd meer dan 200 miljoen leden. Tweejaarlijks worden de ‘World Sports Games’ georganiseerd. In 2023 vonden de spelen plaats in Italië. Volgend jaar trekken sporters van over de hele wereld richting Griekenland. In de tussenjaren worden wedstrijden georganiseerd per discipline. Tussen 26 en 30 augustus staat Fros Multisport Vlaanderen, in voor de ‘Swimming Championships’.

 

Het samenbrengen van niet-professionele atleten op dit niveau is een bijzonder en rijk verhaal. Niet enkel op sportief vlak maar ook op sociaal-menselijk vlak. Sporters stijgen boven zichzelf uit en er worden vriendschappen gevormd. De return voor iedereen is groot”, aldus Katja Vranckx (verantwoordelijke Fros Zwemcel).

Topsport op niet-professioneel niveau

Het was een droom om een internationale wedstrijd voor niet-professionele zwemmers in België te organiseren. Het is een wedstrijd op hoog niveau, een hoogtepunt voor elke zwemmer. Voor de organisatie van de Wereldspelen strijden landen – zoals bij de Olympische Spelen – voor die eer. Het is dan ook uniek dat de Swimming Championships in Oostende, kunnen doorgaan”, stelt Hubert Mattens (voorzitter van de Fros Zwemcel en het organiserend comité).

 

Dit jaar nemen 307 zwemmers uit 8 verschillende landen deel. Vertegenwoordigers uit Italië, Mexico, Oostenrijk, Frankrijk, Iran, Nederland, Finland en uiteraard ook uit België zullen het op 28 en 29 augustus tegen elkaar opnemen in Oostende.

 

“For CSIT it is a great honour to organize the swimming championship in Belgium, the Fros union has always participated in all our swimming championships and for this reason the CSIT supported from the beginning the candidacy of Fros to honor their long-term presence and their great ability to organize sporting events” aldus Roberto Vecchione (Chairman of the CSIT Technical Swimming Committee).

Uitnodiging

De openingsceremonie waarop de pers wordt uitgenodigd, gaat door in het zwembad Brigitte Becue, Northlaan 14 te Oostende. Het startschot van de wedstrijden wordt gegeven op 28 augustus om 8.30 uur. Van harte welkom!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Meer nieuws

Pickleball wedstrijd

Ontdek de spelregels van pickleball

Deze zomer is het tijd om nog een nieuwe sport te ontdekken: pickleball! Deze sport, perfect voor alle leeftijden, combineert elementen van tennis, badminton en

Delen:

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles