De kracht van multisport (persbericht)

Dat regelmatig bewegen ontzettend belangrijk is, staat buiten kijf.

Inhoud

‘Multisport’ kennen we als de overkoepelende term voor de beoefening van verschillende sporten enerzijds, en als benaming voor een beweegaanbod dat gericht is op het ontwikkelen van motorische basisvaardigheden, zoals snelheid en coördinatie, anderzijds. Maar wist je ook dat multisport de ideale basis is voor een leven lang bewegen? Dit is maar één van de vele voordelen van multisport die Fros Multisport Vlaanderen samen met het werkveld extra onder de aandacht wil brengen. De kick-off gebeurt op dinsdag 24 mei in De Nekker in Mechelen.

 

Dat regelmatig bewegen ontzettend belangrijk is, staat buiten kijf. Maar wist je dat regelmatig bewegen voor kinderen extra belangrijk is? Dat komt omdat kinderen nog in een cruciale ontwikkelingsfase in hun leven zitten. Hun motorische vaardigheden zijn volop in ontwikkeling en daarom moeten kinderen, nog meer dan anderen, gestimuleerd worden om veel en gevarieerd te bewegen.

 

“Als multisportfederatie is het onze taak om het belang van multisport mee te vertegenwoordigen,” vertelt Martine Verheyen, algemeen manager van Fros Multisport Vlaanderen. “We zijn lang niet de enige organisatie die rotsvast overtuigd is van het belang van multisport en we vinden het tijd om de handen in elkaar te slaan.” Dat idee blijkt een schot in de roos: op dinsdag 24 mei verzamelen er niet minder dan 50 sportfederaties, beleidsmakers, sportdiensten, onderzoekers en sportorganisaties in De Nekker in Mechelen voor het “Netwerkevent Multisport”.

 

De sprekers tijdens dit event zijn niet de minste; onder andere Sophie Cools en Hans Ponnet van Sport Vlaanderen tekenen present naast Matthieu Lenoir van de Universiteit van Gent, Kristine De Martelaer van de Vrije Universiteit Brussel en Charlotte Van Tuyckom van de Hogeschool West-Vlaanderen. Steffi Swennen van Sporty en Roger Fuchs van Little Ball Village sluiten als aanbieders uit het werkveld het rijtje af.

 

“Naast het delen van visies en good practices door verschillende experten, willen we iedereen de kans geven om gedachten met elkaar uit te wisselen tijdens de afsluitende netwerklunch” vult Martine nog verder aan.

 

Je hoort het: het netwerkevent multisport is een niet-te-missen ontmoeting voor iedereen met een hart voor multisport! Voor iedereen die er niet bij kan zijn brengt Fros het volledige event in beeld onder de vorm van een webinar en after-movie, en plaatst het na afloop van het event online voor alle geïnteresseerden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Meer nieuws

Delen:

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles