Zaterdag 20 april 2024

Fros Biatlon Sint-Niklaas

Durf jij de uitdaging aan?

Fros Biatlon Sint-Niklaas

Het is een uitdagende sport. Een sport die al je zintuigen prikkelt. Een combinatie van fysieke inspanningen en opperste concentratie.

Het is … Fros Biatlon!

ZA 20 april

Op zaterdag 20 april staat de eerste Fros Biatlon van het jaar op de planning!

Sint-Niklaas

Maak kennis met de geweldige locatie: het Provinciaal domein De Ster!

Hold up!

Wat is het concept van de Fros Biatlons nu weer precies? We’ve got you!

Schrijf in!

De inschrijvingen voor Fros Biatlon in Sint-Niklaas zijn volzet!

Biatlon-voor-iedereen

Fros Biatlon Sint-Niklaas

Fros Biatlon Sint-Niklaas is de eerste van de drie Fros Biatlons die in 2024 op de kalender staan.

 

Je mag je aan de full experience verwachten:

Bovendien is er absoluut geen ervaring vereist want alle deelnemers krijgen een gratis schietinitiatie ter plaatse voor de start van de wedstrijd. Deelnemen kan al vanaf 12 jaar!

 

Schrijf jij je in voor drie Fros Biatlons in 2024? Dan geniet je van een series korting!

Programma

Fros Biatlon Sint-Niklaas vindt plaats op zaterdag 20 april vanaf 11u00.

Aanmelden

Enkele dagen voor de wedstrijd ontvang je meer praktische info voor "The Big Day" in je mailbox. Kijk daarbij goed naar je startuur en meld je ten laatste één uur op voorhand aan op zaterdag 20 april.

Briefing deelnemersVanaf 11u00

Volg je gratis schietinitiatie

Ben je niet aangesloten bij een schietclub? Dan ben je verplicht een schietinitiatie te volgen. Deze initiatie neemt ongeveer 20 minuten tijd in beslag en wordt begeleid door gediplomeerde trainers.

1 uur voor de start

Ready? Set. Go!

Om 12u00 starten de eerste deelnemers. Zorg dat je je op tijd naar het startvak begeeft! De waves worden ingedeeld op basis van het moment van inschrijving. Hoe eerder je inschrijft, hoe eerder je zal starten. Je start met maximaal 20 deelnemers per wave. Om de 45 minuten start er een volgende wave.

Startlijst12u00

Laatste wave

Om 17u00 wordt het startschot van de laatste wave gegeven.

17u00

Einde Fros Biatlon Sint-Niklaas

Rond 17u45 is de Fros Biatlon in Sint-Niklaas afgelopen. Blijf gerust nog even nagenieten van deze unieke ervaring op het prachtige domein van De Ster. Een prijsuitreiking wordt er niet voorzien, de uitslagen ontvang je kort na de wedstrijd in je mailbox.

Resultaten17u45

Are you in?

Voor een deelname aan de Fros Biatlon betaal je:

Schrijf je meteen in voor de drie biatlons in 2024 (incl. crossbiatlon Berg)

Dan betaal je  respectievelijk slechts 55 EUR!

 

 

Deelnemen kan vanaf 12 jaar.

Alle deelnemers kunnen genieten van volgende voorzieningen: 

  • Gratis schietinitiatie ter plaatse onder begeleiding van gediplomeerde trainers van Fros
  • Eindbevoorrading
  • Live results
  • Lockers
  • Sanitair
  • Gratis parking
  • EHBO

Bij inschrijving verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden voor deelname. Neem deze dus zeker even door.

 

Lees de algemene voorwaarden hier

Ben je helemaal overtuigd van je deelname? Dan is het tijd om in te schrijven!

Een biatlon geweer wordt gebruikt tijdens de Fros biatlons.

Locatie

Bij een unieke sportervaring hoort ook een unieke locatie: het Provinciaal domein De Ster.

Deze locatie is makkelijk bereikbaar met de auto, het openbaar vervoer of de fiets.

Veelgestelde vragen

Omdat de Fros Biatlons nog niet erg bekend zijn in Vlaanderen, roepen ze vaak nog veel vragen op. Hieronder geven we alvast antwoord op de meest gestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag er nog niet tussen? Aarzel dan niet om je vraag aan ons te stellen!

De schietproef tijdens de Fros Biatlons wordt afgelegd met luchtdrukwapens (schieten met loodjes). Dit is zeer laagdrempelig en vormt door de deskundige begeleiding ter plaatse dan ook geen gevaar voor de deelnemers of de omgeving.


De professionele schietwand dempt de impact van de loodjes zodat deze geneutraliseerd worden bij inslag. De wapens maken heel weinig geluid en geven geen terugslag.

Alle deelnemers zijn door Fros verzekerd voor Lichamelijke Ongevallen en BA, in samenwerking met Ethias. Heb je tijdens de Fros Biatlon iets voor? Breng de organisatie ter plaatse dan even op de hoogte of ontdek alles over onze sportverzekering.

Geen ervaring, geen probleem! Deelnemers die niet aangesloten zijn bij een schietclub, moeten verplicht een gratis schietinitiatie volgen ter plaatse. Op die manier maak je onder begeleiding van een gediplomeerde trainer kennis met het wapen en de schietproef en kom je goed voorbereid aan de start.

 

Wist je trouwens dat meer dan 90% van het deelnemersveld geen schietervaring heeft? Je bent dus zeker niet alleen!

Indien je niet aangesloten bent bij een schietclub, is een schietinitiatie verplicht. Maar niet getreurd, de initiaties worden gratis en ter plaatse gegeven. Zorg ervoor dat je minstens een uur voor de start van de wedstrijd aanwezig bent om je initiatie te kunnen volgen.

Nee, het is niet toegelaten om met je eigen wapen te schieten tijdens de schietproef.

Tijdens de Fros Biatlons wordt er geschoten met luchtdrukwapens van het merk Hammerli, type AR20 cal. 4.5mm (.177) enkelschot.

Tijdens de schietproef van de Fros Biatlons wordt er liggend geschoten. Dit geeft de meeste stabiliteit tijdens het schieten.

Nee, het wapen blijft ten allen tijde in de schietzone tijdens de Fros Biatlons.

Deelnemen aan de Fros Biatlons kan vanaf 12 jaar.

Absoluut! De Fros Biatlons zijn er voor iedereen vanaf 12 jaar. 

 

De totale loopafstand blijft beperkt en wordt onderbroken door verschillende schietrondes waarvoor focus en een lage hartslag vereist is. Je hoeft dus geen doorwinterde loper te zijn om deel te kunnen nemen. Ook schietervaring is absoluut geen vereiste! Door de gratis schietinitiaties ter plaatse kom je altijd goed voorbereid aan de start.

Deelnemen aan de Fros Biatlons kost €21. Fros leden betalen slechts €19 voor een individuele deelname.

Er zijn meerdere waves in de loop van de namiddag. Deze worden ingedeeld/gevuld op basis van het moment van je inschrijving.

 

Je kan jouw persoonlijke voorkeur wel doorgeven, we proberen hier rekening mee te houden. Stuur hiervoor een mailtje naar sportschutters@fros.be.

De top 5 van het mannen-, vrouwen- en jongerenklassement van de Fros Biatlons komt in aanmerking voor het Belgisch Kampioenschap Biatlon. Om in aanmerking te komen voor het BK, moet je aan minstens 2 biatlons deelnemen in 2024. Je hebt hiervoor de keuze uit 2 Fros Biatlons en 1 crossbiatlon in Berg (Kampenhout). Je beste 2 scores tellen mee voor het eindklassement.

Biatlon en schansspringen behoren tot de exclusieve sporten die alleen live worden uitgezonden op Eurosport. Voor rechtstreekse verslagen kunnen kijkers deels op tv terecht en volledig via de livestreams op discovery+. De NOS heeft beperkte uitzendrechten en mag alleen (ruime) samenvattingen van deze evenementen vertonen.

Een biatleet is een atleet die deelneemt aan een loopwedstrijd  waarbij deelnemers via een parcours moeten lopen en op sommige plekken op schijven schieten.

Met de steun van ...

De Fros Biatlons bij jou op de werkvloer? Dat kan!

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles