Ga deze zomer eens skateboarden!

Inhoud

Wanneer we onze gedachten willen verzetten na een lange werkdag of wanneer we aan onze conditie willen werken denken we snel aan zwemmen, fietsen of lopen. Maar denk jij ook wel eens aan skateboarden? Skaten is niet voor niets één van onze lifetime sporten en wij vertellen je graag waarom!

Intensieve manier om te ontspannen

Het leuke aan skateboarden is dat je intensief bezig bent maar tegelijkertijd ook helemaal tot rust komt. Omdat het skaten zelf best wel intensief kan zijn, verhoog je er sowieso je conditie en uithoudingsvermogen mee. De lichaamsbeweging zorgt ervoor dat je je hoofd leegmaakt en is een goed middel om je stress te verminderen.

 

Bovendien verbetert het ook je balans en dat is niet enkel voor veel andere sporten maar ook voor je dagelijkse leven een meerwaarde. Win-win, nietwaar?

Hoe begin je eraan?

Eerst en vooral willen we meegeven dat je nooit te oud bent om een nieuwe sport te leren. Het lijkt misschien alsof skateboarden enkel een sport is voor jongeren maar in de praktijk is het een sport voor iedereen, jong én oud.

 

Op zich heb je niet veel nodig. Een stevig paar schoenen met een vlakke zool die je een goed boardgevoel geven en uiteraard een skateboard. Een skateboard kan je zelf volledig samenstellen, maar de vooraf in elkaar gezette skateboards (complete boards) zijn zeker handig als je net begint. Daarbij zal vooral de breedte van je deck belangrijk zijn. Als je niet weet welke breedte je graag skate dan is je schoenmaat en je lichaamslengte een goede indicator. Maar ook hier speelt persoonlijke voorkeur een rol. Zo zal een breder deck geschikter zijn voor skaters die graag in de bowl skaten (transition) en vallen de smallere decks meer in de smaak bij de technische streetskaters. Als beginner kunnen beide interessant zijn, bredere decks geven meer stabiliteit tijdens het cruisen en smallere zijn dan weer interessanter om bijvoorbeeld fliptricks te leren om dat je minder kracht nodig hebt om je board te manipuleren.  

  

Het is uiterst belangrijk om eerst te leren rijden en om veilig te rijden, want we willen natuurlijk liever niet dat er erge ongelukken gebeuren. Zorg dus in de eerste plaats voor een veilige omgeving met een goede ondergrond. Zorg dat je eerst de basistechnieken van het rijden en stoppen beheerst en dit vanuit een correcte basishouding. Draag zeker ook geschikte valbescherming zoals helm, -pols en kniebescherming, zodat je blessures zoveel mogelijk kan vermijden en nog lang van het skaten kan genieten!

Waar naartoe?

Dat kies je helemaal zelf en je hoeft het heus niet ver te zoeken! Het skaten blijft een echte straatsport, dus waarom start je niet voor de deur?! 😉 Maar uiteraard primeert de veiligheid en is dit misschien niet de beste plaats. Een afgesloten parking of een buurtpleintje met voldoende ruimte en een goede ondergrond is dan misschien geschikter!

 

Uiteraard zijn er ook nog de vele skateparken en skatezones waar je eindeloos kan skaten samen met gelijkgezinden. Bovendien vind je er ook de ervaren skaters die je alle kneepjes van het vak kunnen leren en die je met open armen zullen ontvangen.

 

Dus, waar wacht je nog op? Ga deze zomer zeker eens skateboarden!

Wat zijn lifetime sporten?

 Lifetime sporten zijn sporten die je een leven lang kan beoefenen. Ze zijn voor alle generaties en de ideale vorm van beweging om te ontspannen of om je eens goed uit te leven! Naast Wandelen, joggen, fitness, turnen, zwemmen, rolschaatsen en recreatief fietsen is ook skaten één van de lifetime sporten van Fros. Leden van Fros zijn standaard 24/7 verzekerd wanneer ze deze sporten beoefenen, ook buiten clubverband. Je kan deze 24/7 verzekering voor lifetime sporten ook als niet-lid apart afsluiten bij Fros.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Meer nieuws

Delen:

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles