Maak kennis met het Fros Fonds!

Een gloednieuw fonds dat tegelijkertijd ook een oude bekende is.

Inhoud

In 2023 lanceert Fros het Fros Fonds: een gloednieuw fonds dat tegelijkertijd ook een oude bekende is. In het kader van administratieve vereenvoudiging gaat Fros al haar verschillende fondsen vanaf 2023 bundelen in één groot Fros Fonds. En dat, heeft alleen maar voordelen voor jou! 

Financiële ondersteuning voor sportclubs

Omdat de werking van een sportclub wel wat kosten met zich mee kan brengen, zijn er in Vlaanderen een heleboel verschillende financiële ondersteuningsvormen voor sportclubs. Zo heb je bijvoorbeeld de subsidies voor sportevenementen van Sport Vlaanderen of de opleidingssubsidies binnen een stad of gemeente. Hier lees je er alles over.

 

Daarnaast heeft ook Fros een heleboel financiële ondersteuningsvormen die sportclubs een duwtje in de rug kunnen geven! We maken hierbij een onderscheid tussen fondsen enerzijds, en financiële tegemoetkomingen anderzijds.

Fros Fondsen vs. Fros Fonds

Tot en met 2022 stonden de verschillende Fros Fondsen beter bekend als het Trainers- en Opleidingsfonds Fros (TOFF), het Fros Jeugdsportfonds (JSF) en het Fros Multisportfonds (MSF). Drie verschillende fondsen, drie verschillende reglementen en drie verschillende dossiers.


Vanaf 2023 gaan deze drie fondsen door het leven als één groot Fros Fonds! De ondersteuning van clubs die inzetten op trainers en opleidingen, jeugdsport en multisport blijft ongewijzigd, maar door de verschillende fondsen samen te voegen, creëren we wel een aantal voordelen voor de deelnemende clubs zoals;


  • Nog maar één dossier per club;
  • Vereenvoudiging van timings en deadlines;
  • Meer overzicht = meer uit je dossier halen!

Als dat niet goed klinkt!?

Financiële tegemoetkoming voor trainers

Naast de verschillende fondsen heeft Fros ook twee financiële tegemoetkomingen voor clubs en haar trainers. Enerzijds voorziet Fros een tussenkomst van 50% in het VTS-cursusgeld indien één van jouw leden slaagt voor de cursus. Anderzijds betaalt Fros ook het lidgeld van erkende trainers (in het bezit van een VTS-diploma of gelijkgesteld in de clubsporttak) terug aan het einde van de aansluitingsperiode.

 

Deze laatste – de terugbetaling van het lidgeld van erkende trainers – zal vanaf 2023 niet meer automatisch verlopen maar dient aangevraagd te worden via het Fros Fonds. Op die manier verloopt 99% van de financiële ondersteuning voor jouw sportclub gecentraliseerd via het Fros Fonds.

Nog heel even geduld …

Zit je op het puntje van je stoel om jouw sportclub in te schrijven voor het Fros Fonds? Dan moeten we jou nog even in spanning laten. Momenteel leggen we de laatste hand aan het reglement en samenstelling van het Fros Fonds.

 

Begin 2023 bezorgen we je alles wat je moet weten om deel te kunnen nemen aan het nieuwe Fros Fonds.  

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Meer nieuws

Ontdek de spelregels van kubb bij Fros

Ontdek de spelregels van kubb

De zomer is hier, de zon schijnt en het is tijd om naar buiten te gaan voor wat actief plezier! Kubb is een fantastisch buitenspel

SEO tips voor sportclubs

5 SEO-tips voor jouw sportclub

Veel sportclubs merken dat hun online zichtbaarheid te wensen overlaat. Ondanks hun enthousiaste inspanningen om nieuwe leden aan te trekken en evenementen te promoten, blijven

Delen:

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles