Ondersteuning

Laat je multisportwerking multi-ondersteunen

Ondersteuning voor multisport

Organiseer jij een bewegingsschool voor de allerkleinste sportertjes? Of heb je net een aanbod voor verschillende sporten voor kinderen en jongeren? Wat jouw multisportaanbod al mag zijn: een multi-aanbod vraagt om een multi-ondersteuning.

 

Bij Fros weten we maar al te goed dat multisportclubs vaak met een heel andere doelgroep te maken krijgen dan klassieke sportclubs. Vandaar dat we bij Fros een aangepast ondersteuningsaanbod hebben uitgewerkt voor alle clubs die multisport aanbieden en alle clubs die hier graag mee willen starten. Vind je niet wat je zoekt? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met onze multisportcoach Joppe! 

Win een gratis Coach4skills opleiding
Bewegingsvaardigheden

Wanneer spreken we over brede motorische ontwikkeling?

We spreken vaak over ‘brede motorische ontwikkeling’ maar wat bedoelen we hier precies mee, wanneer is een aanbod breed motorisch? Hiervoor gebruiken we de 11 leerlijnen of de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden.

 

Wanneer we een aanbod toetsten aan de leerlijnen of bewegingsvaardigheden, is het belangrijk dat ze alle 11 of 12 evenveel aan bod komen in jouw programma. Is dat het geval? Dan spreken we over een breed motorisch programma.

 • Gooien, vangen en rollen
 • Doelspelen en terugslagspelen
 • Evenwicht
 • Klimmen, klauteren, sluipen en kruipen
 • Zwaaien, hangen, slingeren en schommelen
 • Heffen en dragen, trekken en duwen
 • Trappen en stoten
 • Springen en landen
 • Rollen en roteren
 • Gaan en lopen
 • Ritmisch en expressief bewegen
 • Dribbelen
 • Glijden
 • Heffen en dragen
 • Klimmen
 • Roteren
 • Slaan
 • Springen en landen
 • Trappen
 • Trekken en duwen
 • Vangen en werpen
 • Wandelen en lopen
 • Zwaaien

Wil dit daarom zeggen dat alle andere initiatieven die niet overeenkomen met deze richtlijnen niet inzetten op breed motorisch ontwikkeling? Absoluut niet! Met deze richtlijnen – opgesteld door Sport Vlaanderen – willen we samen de kwaliteit van het aanbod in Vlaanderen bewaken en ondersteunen door een goed kader aan te bieden.

 

Heb je hier vragen over? Of krijg je hier graag extra begeleiding in? Neem dan zeker contact op met onze Fros multisportcoach!

Multisporttarief

Omdat Fros een hart heeft voor multisport en omdat we organisaties die inzetten op motorische ontwikkeling voor kinderen graag extra willen ondersteunen, hebben we een aangepast multisporttarief van 5 euro per lid voor breed motorische programma’s (bv. Multimove, Beweegschool, Multi SkillZ, …) voor alle multisporters (en hun begeleiders/trainers) tot en met 12 jaar.

 

Belangrijk om in aanmerking te komen voor dit tarief: 

Dit tarief kan je aanvragen via leden@fros.be bij de start van een nieuw sportseizoen/kalenderjaar. Neem gerust contact op met onze Fros Multisportcoach om meer over dit tarief te weten te komen!

Multimove
TrigrMedia_-02722

Fros Fonds

In 2023 lanceert Fros het Fros Fonds, een gloednieuw fonds dat tegelijkertijd ook een oude bekende is. In het kader van administratieve vereenvoudiging heeft Fros haar verschillende fondsen voor trainers, opleidingen, jeugd en multisport gebundeld in één groot Fros Fonds. Als dat niet handig is! 

 

Speciaal voor sportclubs met een multisportaanbod, heeft het Fros Fonds dus ook een multisport-luik dat clubs beloond voor hun breed motorisch aanbod en/of multisport (meerdere sporttakken) aanbod. 

 

Om in aanmerking te komen voor het multisport-luik van het Fros Fonds, moet je club aan volgende voorwaarden voldoen:

Heb je vragen over het Fros Fonds? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met subsidies@fros.be of de Fros Multisportcoach.

Opleiding en bijscholingen

Ben je op zoek naar een bijscholing die jou op weg helpt als multisportcoach? Bekijk dan zeker deze opleidingen!

Maak kennis met Coach4Skills

Coach4Skills is een gloednieuwe opleiding sinds 2023, aangeboden door de Vlaamse Trainersschool.

 

Door het volgen van de opleiding Coach4Skills leer je hoe je zelfstandig recreatieve sport-, bewegings- en spelactiviteiten aan kinderen en jongeren kan begeleiden binnen (multi)sportclubs, (multi)sportkampen, buurtsport en/of de schoolomgeving. Jouw diploma Coach4Skills biedt dus een levenslange garantie als sportcoach in tal van organisaties!

 

Tijdens de opleiding Coach4Skills staan 11 leerlijnen centraal. Door een focus te leggen op elk van deze 11 leerlijnen, creëer je een breed en gevarieerd programma dat garant staat voor een optimale motorische ontwikkeling en bijgevolg dus ook een leven lang beweegplezier! 

Coach 4 Skills opleiding zomer 2023
Maak kennis met de multisportondersteuning van Fros

Ga voor een multisport-erkenning!

Sinds 2023 kan je als multisportclub voor een multisporterkenning gaan bij Sport Vlaanderen. Deze erkenning is gloednieuw maar is de start van een beweging die het belang van brede motorische ontwikkeling op de kaart wil zetten in Vlaanderen.

 

Wat moet je doen om zo’n erkenning te krijgen?

Vervolgens zal een commissie van experten zich buigen over jouw initiatief. Indien je initiatief niet erkend wordt, ontvang je – via Fros – feedback van de commissie over je aanbod. Met deze feedback kan je aan de slag gaan om je aanbod nog kwalitatiever te maken. Je kan nadien ook samen met de multisportcoach beslissen om opnieuw te proberen gaan voor erkenning.

 

Je concept laten erkennen door Sport Vlaanderen is geen must voor Fros om jouw club multi-ondersteuning te bieden: we zijn er voor alle clubs, groot én klein, die het belang van breed en gevarieerd bewegen mee op de kaart willen zetten!

Maak kennis met ons netwerk

Benieuwd naar de Fros clubs met een breed motorisch aanbod? 

Maak dan snel kennis met ons multi-netwerk!

Maak kennis met de Fros Multisportcoach

Weet je niet helemaal zeker of je in aanmerking komt voor het multisporttarief? Maak je je aanbod graag kenbaar bij Fros? Deel je graag je noden en bezorgdheden als multisportclub? Dan hebben we één adres voor jou: de Fros Multisportcoach!

 

Onze collega Joppe ontfermt zich met hart en ziel over al onze multisportclubs en hun specifieke noden. Door in gesprek te gaan, wordt er altijd samen nog een gepaste oplossing en ondersteuning gezocht. Geen vraag is teveel! 

 

Aarzel dus zeker niet op contact op te nemen met Joppe via joppe.beeckmans@fros.be of via het contactformulier op onze website.

API: het eerste aanspreekpunt tegen grensoverschrijdend gedrag

Benieuwd naar wat Fros
voor jou kan betekenen?

pdf symbool fros

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles