Online trainingen met SBA Homework

We houden de video’s luchtig, het is al zo’n sombere tijd. Tegelijkertijd proberen we ook de maatregelen op een leuke manier in de video te verwerken.

Inhoud

Skateboard Academy verenigt en inspireert kinderen, jongeren en volwassenen en deelt een gemeenschappelijke passie voor het skateboarden. Samen met haar partners trachten ze de meest ideale omstandigheden te creëren waarbinnen het skateboarden zich verder kan ontwikkelen. Skateboard Academy is een samenwerking tussen 3 skateboardverenigingen actief in Antwerpen, Gent en Wevelgem. Communicatieverantwoordelijke Janna Scheerlinck vertelt ons over hoe SBA haar leden blijft inspireren en samenbrengen van thuis uit met SBA Homework.

 

Wat is SBA Homework?

 

Janna: SBA Homework is een privé kanaal op Instragram voor alle leden van Skateboard Academy, dus zowel leden uit Antwerpen, als uit Gent en Wevelgem. Wekelijks posten we 2 homework taken op het kanaal. In iedere video leggen we een andere skateboard trick uit. Eén van onze trainers legt deze stap voor stap uit, we tonen de trick in slow-motion en nog eens op snelheid. We vragen aan onze leden om de trick te oefenen en hun beste try te delen in hun verhaal met de tag ‘#sbahomework’.

 

We houden de video’s luchtig, het is al zo’n sombere tijd. Tegelijkertijd proberen we ook de maatregelen op een leuke manier in de video te verwerken door bijvoorbeeld een high-five te willen geven maar dan plots te bedenken dat we dit niet mogen doen.

 

Voor wie is SBA Homework?

 

Janna: voor al onze leden die lessen volgen, op kamp komen of op een andere manier lid zijn van Skateboard Academy. Dit zijn zowel kinderen als volwassenen, zowel beginners als gevorderden. In het begin was dit wel wat zoeken: hoe pakken we dit aan voor de verschillende niveaus? Maar uiteindelijk blijft het ook voor gevorderde skaters belangrijk om hun basistricks zoals de ‘ollie’ op te frissen. Ze kunnen zichzelf hierin blijven verbeteren door nieuwe obstakels te zoeken om de trick op uit te voeren bijvoorbeeld.

 

Bovendien kan iedereen de homework taken op zijn of haar eigen tempo uitvoeren. Als er leden om hulp vragen, staan onze coaches altijd klaar om feedback te geven maar de meesten landen gewoon zelf.

 

Hoe zijn jullie op het idee gekomen?

 

Janna: we speelden al een tijdje met het idee om kinderen naast de lessen te motiveren om met skaten bezig te blijven. Skaten is nu eenmaal een heel technische sport die je ook buiten de lessen moet blijven onderhouden. SBA Homework zegt het een beetje zelf: thuis blijven werken aan je tricks.

 

Toen we in maart plots het park moesten sluiten, is het idee in een stroomversnelling gekomen. We hadden leden die nog een abonnement hadden of betaald hadden voor lessen en hoewel we het meeste hiervan hebben kunnen verlengen of herplannen, wilden we voor onze leden toch iets “extra” voorzien.

 

Bovendien waren we met Skateboard Academy sowieso al actief op Instagram, een heel toegankelijk kanaal dat we ook privé kunnen zetten zodat het exclusief voor leden blijft en enkel wij kunnen bepalen wie er toegang krijgt tot de SBA Homework pagina. Meestal zijn het de kinderen zelf die het kanaal volgen maar soms ook de ouders die hun kinderen dan motiveren om de tricks in te oefenen.

 

Hoe ervaren de leden SBA Homework?

 

Janna: de reacties zijn erg positief! We krijgen ook heel wat reacties van ouders die ons bedanken om hun kinderen te inspireren en bezig te houden. Kinderen die gepassioneerd zijn hebben er nood aan om met skate bezig te zijn en te blijven.

 

Bovendien merken we ook dat we op die manier leden met elkaar in contact brengen aangezien SBA Homework over onze 3 vestigingen heen gaat. Hier hechten we ook veel belang aan: het community gevoel. Dat merk je aan het feit dat wanneer er één iemand zijn homework post, er snel anderen volgen. We wisselen ook veel af tussen de verschillende coaches. Dit helpt ook om de ouders mee te betrekken en kennis te laten maken met onze manier van lesgeven.

 

Hebben jullie naast SBA Homework nog andere ideeën?

 

Janna: we willen misschien ook nog een reeks maken over de “street spots” in Antwerpen en Gent waar er buiten geskate kan worden. Het is op deze moment vooral belangrijk om te blijven bewegen en dit buiten te doen, vandaar dat dit ons een goed idee lijkt.

 

Daarnaast willen we de homework taken ook afwisselen met opdrachten waarbij leden wel met skate bezig blijven maar niet perse moeten skaten. Bijvoorbeeld hun favoriete skatewinkel of merk vragen, gewoon om de band tussen Skateboard Academy en haar leden en de leden onderling te onderhouden en elkaar te blijven inspireren.

 

Tot slot is één van onze coaches ook bezig met de skate geschiedenis in kaart te brengen, de theorie van het skaten. Hier moeten we nog eens verder over nadenken, de focus ligt nu vooral op het in beweging houden van onze leden.

 

Heb je nog tips en tricks voor clubs?

 

Janna: initiatieven zoals SBA Homework hoeven niet uitsluitend te dienen voor tijdens een lockdown. Het is een ideale manier om kinderen die slechts één keer een kamp gevolgd hebben of kinderen die nog maar net begonnen zijn te inspireren en laten bijleren op een heel toegankelijke manier.

 

Bovendien is het helemaal niet zo moeilijk als het lijkt om in elkaar te steken. Om de zoveel tijd spreken we af met de verschillende coaches om meteen een reeks video’s op te nemen. We verwerken deze en kunnen dan meteen weer een aantal weken verder. Tegenwoordig vind je heel gemakkelijk, eenvoudige programma’s om video’s in elkaar te steken. Je hoeft hier zeker geen professional voor te zijn.


 

Meer weten over Skateboard Academy?

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Meer nieuws

Delen:

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles