Persbericht

Innovatieve sporten winnen aan populariteit in Vlaanderen

Inhoud

Disc Golf, Bossaball, You.Fo, Sepak Takraw, Pickleball, Spikeball/Roundnet, … Ken jij ze al? Je bent niet alleen als dat niet zo is. Steeds meer innovatieve sporten vinden hun weg naar Vlaanderen. “Een goede zaak,” zegt Geert Gysel, voorzitter van multisportfederatie Fros, “want door op een buitengewone manier te sporten, wordt sporten alleen maar leuker”.

 

Innovatieve sporten winnen aan populariteit in Vlaanderen. Ze komen overgewaaid van overal (denk maar aan You.Fo uit Nederland, Sepak Takraw uit Zuid-Oost Azië, Roundnet uit Amerika en Bossaball zelfs uit België) en krijgen steeds meer populariteit hier. Waar eerst amper aandacht was voor deze onbekende sporten, groeien ze steeds meer uit tot een volwaardige werking, inclusief eigen competities en deelname aan internationale kampioenschappen. Het eerste Wereldkampioenschap Roundnet ging zelfs plaatsvinden in België in september 2020, maar werd door COVID-19 uitgesteld tot 2022.

 

Is er meer aandacht voor buitengewoon sporten nodig?

 

Roundnet is een goed voorbeeld van zo’n nieuwe sport. Roundnet, ook wel gekend als Spikeball, is een spectaculair netspel dat geïnspireerd is door volleybal. Bovendien heb je niet veel nodig en zijn de Spikeball-sets erg compact waardoor je het gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen. Deze sport werd in Vlaanderen voor het eerst gespot in 2014 en is intussen razend populair. Nu zie je deze sport overal opduiken: in het park, op het strand, tijdens familiefeesten, … Het kan allemaal. Een evolutie waar Fros wil op inzetten met hun campagne buitengewoon sporten.

 

“Innovatieve sporten krijgen momenteel niet altijd de steun die ze nodig hebben, terwijl ze wel steeds belangrijker worden in ons sportlandschap,” zegt Geert Gysel. “Wij willen een antwoord bieden aan die vraag en minder bekende sporten een eigen platform bieden.”

 

Julie Vandenhouweele, oprichtster van het sportmarketingbedrijf MySueño dat Fros in dit hele traject begeleidt, treedt hem bij: “Met deze campagne vestigen we de aandacht op ‘buitengewoon sporten’ op jouw manier, niveau en locatie. En op hoe belangrijk het is dat je hierbij een buitengewone begeleiding krijgt, waarvoor je bij Fros terecht kan.” 

 

Kunnen innovatieve sporten ook een plaats hebben op het werk?

 

Heeft innovatief sporten ook een plaats op het werk? Silke Veeckman, verantwoordelijke van sporten op het werk bij Fros, meent van wel. “Werknemers hebben elkaar vaak al lang niet meer gezien door het vele thuiswerk en een originele teambuilding, wanneer de maatregelen dit toestaan, kan een leuke start zijn om samen met je team opnieuw aan de slag te gaan.”

 

Komt het tijdperk van op nieuwe manieren sporten eraan?

 

Sporten moet vooral leuk blijven.

 

“Zeker in tijden als deze waarbij we allemaal op onze honger zitten en snakken naar nieuwe ervaringen en fijne momenten met elkaar, biedt sporten soelaas,” aldus Geert Gysel.

 

Sommige sporten kunnen door de huidige maatregelen op dit moment nog niet uitgevoerd worden, maar dat houdt Fros niet tegen. “Ook nu nog staan wij clubs bij met al hun vragen,” zegt Gysel, “en we hopen dat we snel weer buitengewoon kunnen sporten.”

 

Over Fros – www.Fros.be

Fros is dé Vlaamse multisportfederatie waar je grenzen verlegt en kan genieten van een persoonlijke aanpak die volledig inspeelt op jouw wensen en noden. We geloven in een actieve, duurzame en levenslange sportbeleving en helpen sporters en clubs waar nodig.
Enkele cijfers: Meer dan 80.000 sporters – Meer dan 1.000 sportclubs – Meer dan 50 sporten


Voor meer info (of extra foto’s)

 

Fros I Clubs I Bente Peeters I bente.peeters@fros.be I +32 496 71 34 62

Fros I Bedrijven I Silke Veeckman I silke.veeckman@fros.be I +32 494 87 11 50

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Meer nieuws

Ontdek de spelregels van kubb bij Fros

Ontdek de spelregels van kubb

De zomer is hier, de zon schijnt en het is tijd om naar buiten te gaan voor wat actief plezier! Kubb is een fantastisch buitenspel

SEO tips voor sportclubs

5 SEO-tips voor jouw sportclub

Veel sportclubs merken dat hun online zichtbaarheid te wensen overlaat. Ondanks hun enthousiaste inspanningen om nieuwe leden aan te trekken en evenementen te promoten, blijven

Delen:

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles