Sporten

Andere sporten

Ook atypische sporten voelen zich thuis bij Fros

Alle sporten welkom

Vind je je sport niet dadelijk terug in het overzicht? Of ben je wel eens benieuwd naar welke atypische sporten er nog zoal bestaan? Aangezien alle sporten en sporters welkom zijn bij Fros, kan je altijd bij ons terecht!

 

Verspreid over al onze clubs kan je op dit moment meer dan 60 verschillende soorten sportactiviteiten beoefenen. Hieronder vallen een heleboel innovatieve sporten en concepten. Leer je ze graag kennen? Lees dan vlug verder op deze pagina!

Bossabal

Sportvernieuwing

Met een focus op sportvernieuwing wil Fros niet enkel nieuwe en minder bekende sporten (zoals bv. wackitball, headis, …) een platform bieden om zich kenbaar te maken en hen te ondersteunen om een reguliere werking uit te bouwen, maar ook bestaande sporten in een andere en vernieuwende format aan te bieden (zoals bv. Skateboard Academy). 

Hieronder vind je alvast enkele vernieuwende initiatieven en/of minder traditionele sporten terg die hun weg vonden naar Fros en we graag de kans willen geven om zich kenbaar te maken en verder te groeien.

Heb je interesse of wil je een nieuwe sport en/of format aanbrengen, neem dan contact met Fros-collega Gert Van Hoof.

Bossaball

Bossaball  is een spectactulaire combinatie van volleybal, gymnastiek en voetbal, en wordt op een opblaasbaar speelveld gespeeld met trampolines en een net in het midden. Muziek staat trouwens steeds centraal wanneer deze sport wordt beoefend zodat de sfeer en gezelligheid er steeds in zit!

 

Ondertussen zijn er al enkele bossaballclubs in Vlaanderen (o.a. Mortsel en Gent) en is er een heus nationaal bossaballteam dat in 2013 vice-wereldkampioen werd op de World Cup in Bonaire.

 

Wil je deze sport eens beoefenen of heb je interesse om een bossaballclub op te richten, neem dan contact op met Fros-collega Katja Vranckx.

Pickleball

“Het nieuwe padel” zegt men wel eens of “een combinatie van badminton, tennis en tafeltennis” volgens anderen. Maar eigenlijk is pickleball een unieke sport op zichzelf en niet te vergelijken met iets anders! Bij pickleball maak je gebruik van een ‘paddle’ en een ‘wiffle’, dat klinkt allemaal erg bijzonder maar het wordt je nog wel duidelijk. Je kan heel gemakkelijk beginnen spelen en het is voor iedereen, de open community is zo een belangrijk onderdeel van deze sport. 


Wil je meer weten? klik dan snel verder!

Sepak Takraw

Maak kennis met deze spectaculaire sport die een mix is van voetbal en volleybal, en waarbij je de bal enkel met hoofd, schouders, knie en voet mag aanraken.

Met een ‘Regu’ (een team van 3 spelers) moet je proberen om de bal met de precisie van badminton, de snelheid van volleybal en de “kicks” van voetbal op het veld van de tegenspelers te deponeren.

 

Sepak Takraw is zeer populair in Zuid-Oost Azië en wordt er zelfs als een officiële sporttak erkend.

Roundnet

Roundnet (in de US beter bekend als Spikeball) is een snelle sport waarbij je door middel van een combinatie van volleybal- en tennistechnieken 2 tegen 2 speelt en waarbij een mini-trampoline gebruikt wordt als ‘base’ waarop de bal gekaatst wordt. De spelers mogen zich 360 graden (m.a.w. volledig) rond de trampoline bewegen. Met een minimum aan materiaal kan je je urenlang amuseren op het strand, op het gras, of in een sportzaal en het is populair onder Ultimate Frisbee-spelers. 

You.Fo

Zie het als een combinatie van lacrosse en ultimate frisbee: YOU.FO wordt gespeeld met een speciaal ontworpen stick waarmee je een aerodynamische ring over een afstand van 10 tot 30 meter tracht te werpen of te vangen. Dit kan één-op-één of in teams, met doelen of freestyle, in stadsparken, op sportvelden of op het strand. Het werd ontwikkeld in Nederland en verovert stilaan het Europese continent. Zo zorgde Fros ervoor dat het als demonstratiesport kon aanwezig zijn op de voorbije CSIT World Sport Games in Lignano.

Vuistbal

Vuistbal is in België een onbekende sport. Echter, de origine van vuitsbal ligt omstreeks het jaar 240 n.C. en momenteel zijn er ongeveer 12.000 clubs enkel en alleen in Duitsland. In April 2016 is pas de eerste Belgische Vuistbalclub opgericht, die echter de ambitie heeft om de sport in het hele land bekekend te maken.

 

Vuistbal is vergelijkbaar met volleybal. Alleen, een half speelveld is 25 x 20m (buiten), met de voornaamste verschillen t.o.v. volleybal het feit dat men énkel met de vuist en voorarm speelt en de bal telkens eenmaal mag botsen tussen elke toets. Het interessante aan vuistbal is dat het een buiten- en binnensport is en ook gemixt kan gespeeld worden. Maar vooral de open en warmhartige sfeer rond vuistbal is uniek, waar iedereen zicht thuis voelt en elke nieuweling onmiddellijk wordt opgenomen in de vuistbalfamilie.

Ben je geïnteresseerd?

Wil je zelf een nieuwe sport introduceren, of aansluiten bij een bestaande club? Laat het ons weten en ontdek wat Fros voor jou kan betekenen. 

lightbulb

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles