Sportverzekering Fros: een praktische handleiding

Een handleiding voor jouw sportverzekering bij Fros

Inhoud

Is een sportverzekering verplicht voor een sportclub? En zo ja, waar moet ik dan allemaal op letten bij het kiezen van een sportverzekering? Voor welke risico’s zijn we verzekerd en wie kan er gebruik van maken? Tal van vragen waar je graag een duidelijk antwoord op wil. Met deze praktische verzekeringshandleiding willen Fros en Ethias jou in mensentaal een antwoord geven op al deze vragen!

Wat mag je verwachten van deze verzekeringshandleiding?

Fros overkoepelt meer dan 80.000 sporters die aangesloten zijn bij meer dan 1.000 sportclubs in meer dan 50 verschillende sporttakken. Deze clubs kunnen sterk van elkaar verschillen om diverse redenen: het ledenaantal, feitelijke vereniging of vzw-structuur, eigen of gehuurd clublokaal ,… Elke club heeft bijgevolg zijn eigen verzekeringsbehoeften.

 

Deze handleiding heeft als doel een overzicht te bieden van de verzekeringen die Fros heeft afgesloten voor haar aangesloten clubs en hun leden. Hierbij staat de ledenpolis (Fros verzekering) centraal.  De Fros verzekering – die vertrekt vanuit de sportverzekering Ethias – voldoet ruimschoots aan de minimumvoorwaarden die door Sport Vlaanderen opgelegd worden aan sportfederaties.

 

 

We omschrijven in deze handleiding wat verzekerd is maar, misschien nog belangrijker, ook wat niet of niet automatisch verzekerd is.  We bieden via dit document ook enkele bijkomende verzekeringsopties aan om specifieke verzekeringsnoden van de individuele clubs in te kunnen vullen.

Meer dan enkel verzekering sportongeval!

Naast de primaire Fros verzekering, gaan we in deze handleiding ook dieper in op secundaire en tertiaire verkeringen die voor jou club interessant kunnen zijn. Denk hierbij aan:

 

  • ·       Brandverzekering huurdersaansprakelijkheid
  • ·       Ethias Assistance
  • ·       Verzekering bestuurdersaansprakelijkheid
  • ·      

Voor veel van deze verzekeringen kan jouw club inschrijven via een  Fros inschrijvings- of aanvraagformulier van Ethias. Deze formulieren kan je hier terugvinden.

 

Tot slot zijn er ook nog de verzekeringen die clubs in eigen naam kunnen onderschrijven zoals de verzekering “Alle risico’s”. Verzekeringen waar Fros en Ethias jullie toch de nodige info over willen bezorgen, ondanks ze niet via Fros afgesloten kunnen worden.

Vragen over de Fros sportverzekering?

Geraak je er nog niet helemaal aan uit? Heb je graag wat meer uitleg? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen. Onze medewerkers helpen je graag verder!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Meer nieuws

Delen:

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles