Ambities om een Sportbedrijf te worden?

Sportbedrijf: Verhoog de productiviteit op de werkvloer

Inhoud

Je werknemers laten bewegen tijdens de werkuren brengt meer dan één voordeel met zich mee. Ze zijn minder vaak afwezig, bouwen een sterkere immuniteit op en zijn bovendien ook nog eens productiever op de werkvloer. Kortom, als bedrijf is het interessant om in te zetten op sport op het werk. Wist je dat je zelfs als Sportbedrijf door het professionele leven kan gaan? Benieuwd hoe je deze befaamde naam bekomt? Fros begeleidt je met veel plezier tot één van de meest sportieve bedrijven in België.

 

3 stappen naar een sportieve onderneming

Sport Vlaanderen heeft een campagne lopen: ‘Sportbedrijven bedrijven sport’. Met dit initiatief trachten ze tal van bedrijven meer aan het bewegen of sporten krijgen.

 

Een sportbedrijf wordt je uiteraard niet op één dag tijd. Je zal als bedrijf moeten investeren in enkele zaken om te kunnen behoren tot de beste sportbedrijven in BelgiëVoordat je jezelf als sportbedrijf kan zien, heb je ook aan enkele voorwaarden te voldoen. Als je nog in de kinderschoenen staat wat dit thema betreft, dan zijn volgende stappen aangeraden.

Stap 1: Vraag een proefpakket aan

Bedrijven die nog niet bezig zijn met enige vorm van sport en/of bewegen op de werkplek, kunnen intekenen op een aanbod om sport en bewegen op het werk op een heel laagdrempelige manier te ontdekken. Dankzij de steun van Sport Vlaanderen en partners kan je vanaf nu een proefpakket aanvragen, en dit voor slechts 200 EUR (excl. BTW). Wat een no-brainer is als je weet dat dit pakket een waarde heeft van 1.400 EUR. 

 

Fros is één van de partners die het proefpakket binnen bedrijven aanbiedt.

Sportwerk Vlaanderen fungeert als verdeler van deze proefpakketten.

Stap 2: Neem een Sport- en Beweegscan af

Als werkgever is het sowieso goed om te luisteren naar wat je werknemers nodig hebben om zo optimaal mogelijk te presteren. Want een optimale prestatie leidt tot nog betere resultaten voor jouw bedrijf. Het is dus belangrijk om voldoende vragen te stellen aan je werknemers, alvorens te starten met allerlei initiatieven om sport op het werk te promoten. 

 

  • Sporten ze al? 
  • Waarom doen ze aan sport?
  • Verwachten ze meer van jou als werkgever op vlak van sporten op het werk? 

Met de Sport- en Beweegscan van Sport Vlaanderen kan je als bedrijf een aantal belangrijke sportieve gegevens verzamelen. Zo kom je meer te weten over de motivatie en de behoeftes van het personeel. Na een grondige analyse kunnen we met een gepersonaliseerd rapport jouw onderneming optimaler aan het bewegen brengen.

Stap 3: Creëer een aantrekkelijk aanbod

Wanneer je als bedrijf vervolgens weet waar de noden en behoeften liggen, kan je sportieve activiteiten op maat gaan aanbieden. Al met heel laagdrempelige initiatieven zoals de promotiematerialen voor op de werkvloer, kan je de werknemers al bewuster en gemotiveerder maken om meer te bewegen.

 

Maar in groep bewegen, of meer georganiseerd te werk gaan, is alvast aanbevolen. Hiervoor zijn bv. teambuildings/sportdagen of sportieve sessies gegeven door lesgevers tijdens de middagpauze een ideale sportactiviteit. Ook na het werk zijn er tal van mogelijkheden die je kan stimuleren, denk maar aan de bedrijvencompetities van Fros.

 

Zie je het als bedrijf veel groter, dan kan ook het investeren van een eigen loopbaan of zensportplatform iets heel interessant zijn! Hierdoor kunnen werknemers tijdens hun pauze buiten een rondje wandelen/lopen, of zelfstandig een sessie yoga of pilates doen.

 

Wat je werknemers ook verkiezen, er is alvast altijd iets te vinden voor iedereen!

Fros is hierbij de ideale partner als je niet weet hoe hier zelf aan te beginnen. 

Klaar voor een label of award voor je bedrijf?

Iedere onderneming kan de stap zetten om het volgende Sportbedrijf te worden. Met de nodige drive, motivatie en geloof dat sport op het werk effectief werkt, ben je alvast op goede weg. 

Wanneer je als bedrijf investeert in een beweeg- en of gezondheidsbeleid, krijg je van Sport Vlaanderen bovendien ook de gepaste erkenning en beloning!

 

Vanaf 2022 kunnen alle bedrijven die hun medewerkers aanzetten tot meer sport en bewegen het ‘Label Sportbedrijf’ verdienen. En zijn ze héél goed bezig, dan kunnen ze bovendien meedingen naar de award en de eer om hun bedrijf ‘Sportbedrijf van het jaar’ te mogen noemen. Een mooie kans om je bedrijf op een positieve manier in de kijker te zetten!

 

Heb je toch wat hulp nodig? Vraag het aan Fros!

Wij helpen jouw onderneming met alle plezier verder!

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Meer nieuws

Delen:

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles