Ontdek YOU.FO: Een buitenaards leuke en innovatieve sport (zonder UFO’s)

Drie mannen met YOU.FO uitrusting

Inhoud

In de steeds veranderende wereld van sport en recreatie is er altijd ruimte voor iets nieuws, iets opwindends – en daar komt YOU.FO om de hoek kijken. Door het combineren van elementen uit andere sporten als Ultimate Frisbee en lacrosse, heeft YOU.FO de aandacht getrokken van enthousiaste spelers over de hele wereld sinds het zijn debuut maakte in 2012. Met een unieke mix van behendigheid, snelheid en teamwerk biedt YOU.FO een boeiende ervaring voor zowel recreanten als atleten. Zoals de makers zelf zeggen: “easy to play, fun to master”!

Wat is YOU.FO?

YOU.FO, ontwikkeld door onze noorderbuur Bas Ruyssenaars, draait om het gebruik van een speciale ring – de YOU.FO – en bijbehorende sticks om een ​​spannend en leuk spel te spelen. De ring lijkt op een dubbele frisbee die open is in het midden, terwijl de sticks doen denken aan een lacrosse stick met een stompe punt in plaats van een net. Het spel draait om het gooien, vangen en passen van de ring tussen teamleden, met als doel punten te scoren door de ring te vangen in de scoring zone. Het is een mixed-gender en non-contact spel dat in teams van 3, 4 of 5 tegen elkaar gespeeld kan worden.

Hoe speel je YOU.FO?

In de sport, herken je ook andere elementen uit bijvoorbeeld Ultimate Frisbee en lacrosse. Denk maar aan een scoring zone, tactisch verdedigen, de ring proberen onderscheppen en niet lopen als je de ring hebt. Daarnaast is het een spel dat blijft gaan omdat er geen ‘buiten’ is, wanneer de ring naast de scoring zone landt, raap je deze met je stick op en speel je weer verder. Spelers gebruiken de sticks om de ring te gooien en te vangen, terwijl ze proberen de tegenstanders te slim af te zijn en punten te scoren. De snelheid van het spel, gecombineerd met de behendigheid die nodig is om de ring nauwkeurig te gooien en te vangen, maakt YOU.FO tot een opwindende uitdaging voor spelers van alle niveaus. Het gebruikt elementen uit andere sporten, maar is verder niet te vergelijken door de nieuwe bewegingen en vaardigheden die je moet leren kennen om de ring goed te vangen en te gooien.

Varianten van YOU.FO

Naast het traditionele spel met de scoring zones, zijn er verschillende varianten van YOU.FO die de ervaring kunnen aanpassen aan de voorkeuren en vaardigheden van spelers. Of het nu gaat om een ​​aangepaste veldgrootte, speciale regels of zelfs nachtelijke wedstrijden met verlichte ringen, YOU.FO biedt eindeloze mogelijkheden voor variatie en plezier. Op de website bieden de makers verschillende varianten aan, zodat iedereen een gepaste manier kan vinden om de sport te beoefenen. Denk maar aan alternatieve manieren om te gooien, een spelvorm, doelen om door te gooien en meer. Je speelt het spel al snel in je eigen tuin, op het strand, in het park en op vele andere plaatsen! Ook binnen kan het als je daar de ruimte voor hebt.

WK YOU.FO in Brugge

Op 30 juni 2024 zal het Wereldkampioenschap YOU.FO doorgaan in Brugge. Dit is nog maar de tweede editie van het WK, na een vorige editie in Nederland. Tijdens dit unieke evenement zullen teams van over de hele wereld hun vaardigheden tonen en strijden om de titel van wereldkampioen. In samenwerking met Fros Multisport Vlaanderen, stad Brugge, Sportwerk Vlaanderen, Howest, Sport Vlaanderen en uiteraard de mensen van YOU.FO zelf, zal dit ongetwijfeld een unieke ervaring worden! Momenteel zijn er al teams ingeschreven uit Nederlands, Tsjechië, Ierland, Australië, Zuid-Korea, Japan en Nigeria.

 

Wist je dat: het team van Sportwerk vorig jaar 5e werden op het WK?

Conclusie

YOU.FO vertegenwoordigt een frisse kijk op sporten, waarbij behendigheid, strategie en teamwork samenkomen in een opwindende en uitdagende ervaring. Met zijn snelgroeiende populariteit en de opwinding van het naderende Wereldkampioenschap, is er geen beter moment om kennis te maken met deze innovatieve sport. Dus pak een stick, grijp een ring en laat je meeslepen in de opwindende wereld van YOU.FO! Vraag snel je initiatie aan en wie weet strijd jij binnenkort mee op het WK.

YOU.FO in jouw bedrijf

Fros biedt een Unplug & Play pakket aan. In deze box zitten 10 verschillende sporten met verschillende templates, waaronder ook twee YOU.FO sticks! Verder vind je ook een roundnet-set, mölkky, tafeltennis en meer in de box.

 

Wil jij de box uitproberen en even ontkoppelen om daarna met verhoogde focus verder te werken? Vergroot het werkgeluk van jouw medewerkers en/of collega’s met Unplug & Play!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Meer nieuws

Delen:

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles