Sportschieten

Proeven

Behaal je licentie samen met Fros

Schiet- en hanteringsproeven

Heb jij je voorlopige sportschutterslicentie al op zak en wil je graag de stap zetten naar een definitieve sportschutterslicentie? Het kan! Als sportschutter kan je ten vroegste na 6 maanden oefenen en 12 schietbeurten een aanvraag indienen om een definitieve sportschutterslicentie te verkrijgen.

 

Naast heel wat oefenen moet je voor een definitieve sportschutterslicentie ook een praktische- en theoretische proef afleggen. Bij de theoretische proef gaan we na of je de wetgeving kent. De praktische proef gaat na of je op een veilige manier een wapen kan hanteren van een bepaald type. Beide proeven worden door Fros georganiseerd. Neem contact op met je club om te weten te komen waar en wanneer de proeven doorgaan of bekijk de planning hieronder.

Sportschieten - proeven

Fros examens sportschieten

Wil je graag weten waar en wanneer jij je examen sportschieten kan afleggen?

Bekijk dan snel onderstaande kalender!

Theoretische proef sportschieten

Voorbereiding theoretische proef

In de theoretische proef wordt er nagegaan of je de wetgeving als sportschutter kent. Er worden vragen gesteld over de wapenwetgeving en over het sportschuttersdecreet. 

 

Speciaal voor deze theoretische proef heeft Fros een vragenlijst samengesteld die je kan helpen voorbereiden op de proef. Neem dus zeker eens een kijkje!

Op zoek naar een club?

Ben je nog op zoek naar een club bij jou in de buurt? Een fijne stap, want je ontdekt er niet alleen hoe je je wapen op een veilige manier gebruikt, maar komt ook in contact met tal van andere sportschutters waar je heel wat van kan leren.

Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Je ontvangt als eerste al onze nieuwe blogposts, webinars, events en nog zo veel meer plezante info over sport!

 

Het Fros team

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer!

Benieuwd wat Fros allemaal kan betekenen voor jouw bedrijf, sportclub of sport? Vul onderstaand formulier in en ontvang meer info over onze sporten, activiteiten, verzekeringen, ondersteuning en nog zo veel meer.

 

Eén van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles